NHO

Innhold

«Korona-krisen har vist fram NHO på sitt beste»

Nyhet, NHO Rogaland

Publisert

Her er den nye styrelederen i NHO Rogaland, Eimund Nygaard, sammen med regiondirektør Tone Grindland.

Nyvalgt styreleder Eimund Nygaard er inspirert av regiondirektør Tone Grindland og NHO Rogalands arbeid under koronakrisen.

Først overraskelse. Så glede. Slik reagerte Eimund Nygaard da han ble spurt av valgkomiteen om å være ny styreleder i NHO Rogaland.

- Jeg tror og håper jeg kan dra nytte av min erfaring og kontakter fra NHO-fellesskapet, sier Eimund Nygaard.

Du kjenner nok best til ham som Lyse-sjef. Han er både administrerende direktør i morselskapet Lyse AS og konsernsjef for Lyse-konsernet. Og så er sjansen stor for at du faktisk kjenner ham. For nylig ble Nygaard beskrevet i Aftenbladet som «en mann med et voldsomt nettverk" og som kjenner «alle», både politikk og næringsliv.

Politikk og butikk

Det kom godt med da han var styreleder for NHOs landsforeningen Energi Norge. Og det kommer garantert godt med når han nå tar over samme post i NHO Rogaland.

- Jeg har alltid vært engasjert i skjæringspunktet mellom butikk og politikk. Her i NHO er hele næringslivet samlet, og jeg gleder meg til å lære mer om mangfoldet og utfordringene og mulighetene i flere bransjer, sier Nygaard.

Det er litt av en situasjon vi står i. Et verdensomspennende virus og snudd opp-ned på det aller meste. Alt vi gjorde i fjor føles fjernt. Og nesten alt vi hadde planlagt i år, må legges på vent eller avlyses.

- Den største utfordringen framover, både for samfunnet og for NHOs medlemmer, blir dobbeltkrisen med lave oljepriser og korona-viruset, sier Nygaard.

- Jeg tror ikke NHO kan gjøre noe for selve krisen og dens opphav, men vi kan bidra til å redusere konsekvensene av den. Gjennom å bidra til at flere bedrifter kommer seg gjennom denne vanskelige tiden. Dette krever et tett samarbeid mellom NHO, LO og myndighetene, legger han til.

Begynner i 18.juni

Nygaard berømmer måten NHO har opptrådt under korona-krisen og da Norge ble stengt 12. mars.

- Vi har sett NHO på sitt beste, hvor samspillet med myndigheter, LO og medlemmene har gått sømløst og effektivt, sier Nygaard.

NHO på sitt verste, er derimot når de 16 landsforeningene spriker i ulike retninger og budskapet blir utydelig, ifølge Nygaard.

- Medlemmenes kryssende interesser er noe man må leve med, men vi må bidra til at de blir færre og mindre, sier Nygaard.

60-åringen skal lede sitt første styremøte i NHO Rogaland 18. juni.

Det nye styret i NHO Rogaland i 2021-2021: Leder Eimund Nygaard, Lyse, nestleder Hege Skogland Mokleiv, Permanor, Karoline Myklebust Linde, Lærdal Global Health, Reidar Westre, Caiano Hotelldrift, Arne Vervik, IKM, Astrid Huglen, Vår Energi, Heidi Wulff Heimark, Bristow Group, Per Inge Ree, Byggelaget Time AS, Lars Terje Skjæveland, Modern Design AS, Per Harald Vabø, Felleskjøpet Rogaland Agder. 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: