Foto:

ÅRETS JULEHANDEL: - Legg igjen pengene i Trøndelag!

Nyhet, NHO Trøndelag

Publisert

Julegaver

Foto:

- Når trønderne skal svi av nesten ti milliarder på julehandelen, er det avgjørende hvor og hva vi kjøper. Den beste handelen gir ikke bare glede for mottaker, men sikrer trønderske arbeidsplasser også, mener Tord Lien, Regiondirektør i NHO Trøndelag.

Årets prognose viser at vi i Trøndelag kommer til å bruke hele 9,7 milliarder kroner i november og desember. Det viser ferske tall fra NHO Service og Handel. Det tilsvarer 20 610 kroner for hver eneste Trønder fram mot nyttår (Prognose: november kr 9724, desember kr 10886).

NHO Trøndelag har tre oppfordringer til trønderne ved inngangen til julehandelen:

1.       Kjøp lokale opplevelser

Gjenåpningen av samfunnet gir en perfekt mulighet til å støtte bransjer preget av mye nedstenging. I år er derfor opplevelser den perfekte gave – både kortreist og bærekraftig. Du kan støtte lokale bedrifter nå før jul, eller kjøpe gavekort på overnatting, mat, drikke og andre opplevelser, og glede deg til nye opplevelser i 2022.

2.       Trøndersk mat og drikke ER best, både til hverdag og fest

Dette er vel egentlig en selvfølgelighet, som bekreftes av at 2022 er Trøndelag «Europeisk Matregion» – så tenk gjerne på at hele året egner seg for matopplevelser. Handler du i Trøndelag bidrar du også til at vi holder jobbene på denne siden av grensa.

3.       Bruk de butikkene du vil ha i fremtiden – handle lokalt

Du må ikke kjøpe brukt eller lage gavene selv for å gjøre julehandelen med god samvittighet, mener Lien. Å handle lokalt er bra for både klima og arbeidsplasser. Du må gjerne også finne varer og tjenester som er lokalt produsert og utført her i Trøndelag. Internasjonal transport har store utfordringer om dagen. I år risikerer du at gaver du bestiller på nett ikke rekker fram i tide.