NHO

Innhold

Trøndelagsbedriften MainTech har ikke HR-avdeling. Nå er de medlem nummer 27.000 i NHO

Stein Valen, daglig leder i MainTech, og Tord Lien, regiondirektør i Trøndelag.

- Vi ser tydelig at den juridiske rådgivningen som NHO tilbyr vil bli svært viktig for oss, sier Stein Valen, daglig leder i MainTech i Trondheim. Tre tjenester ble avgjørende for hans valg om å bli medlem.

MainTech holder til i Trondheim, Molde og Mo i Rana. Bedriften tilbyr konsulenttjenester, analyse og kurs innen blant annet vedlikeholdsstyring, inspeksjoner og logistikk. 
- Vi er såpass små at vi ikke har egen HR-avdeling, sier Valen. Bedriften har 46 årsverk.

Det er nå en økt tilstrømming av nye medlemmer i NHO. Per i dag har vi 2.500 medlemsbedrifter i Trøndelag og 27.000 medlemmer på landsbasis. Mangel på egne HR-ansatte er en fellesnevner for mange av de nye bedriftene som blir medlem hos oss.

Valens tre grunner for valg av medlemskap
  1. De får en sparringspartner i HR-spørsmål.
  2. Juridisk rådgiving blir tilgjengelig for dem.
  3. Medlemskapet gir nye muligheter for nettverksbygging med andre selskaper.

Ifølge Valen er nettverksbygging en sentral del ved det å være medlem i NHO.

- Vi har over tid fått erfare hvor viktig gode relasjoner er for oss. Både for å finne nye samarbeidspartnere og for å møte bedrifter med noen av de samme utfordringene som oss. Slik kan vi utveksle erfaringer og nå potensielle kunder. Gjennom NHO får vi tilgang på dette, sier Valen. 

Juridisk rådgiving er verdifullt

Når det gjelder behovet for juridisk rådgivning er det ikke noen spesiell hendelse som ligger bak, men ønske om å få tilgang på verdifull kompetanse. 
- Vi ser tydelig at den juridiske rådgivningen som NHO tilbyr vil bli svært viktig for oss. Jeg er sikker på at deres høye kunnskapsnivå vil bidra til at vi får verdifull rådgivning på en enkel og forståelig måte, sier Valen. 

MainTech har noe til felles med NHO

Regiondirektør i NHO, Tord Lien, forteller at de setter veldig pris på deres nye medlem.

- MainTech jobber med det samme som vi i NHO gjør hver dag. Nemlig å hjelpe bedrifter med å bli stadig bedre og enda mer lønnsomme. Derfor er det ekstra hyggelig at de ønsker å være med på laget. Og vi har fortsatt plass til flere.

Arbinn - din arbeidsgiverportal

For å hjelpe MainTech og andre bedrifter med spørsmål innenfor jus og HR har vi laget nettsiden Arbinn.no. Der får du raskt svar innen temaer som lønn, ansettelser, sykefravær, arbeidstid, permisjon og HMS. Som medlem får du tilgang til flere veiledere, praktiske verktøy og kontraktsmaler. Du kan også få hjelp av advokat i din regionforening og i din landsforening. 

Les mer