Artikkelarkiv

Vis filtrering

131 resultater

Type artikkel
Velg område
131 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Månedens bedrift: Norsk Helseinformatikk

  I 1999 lanserte de legehåndboken digitalt med midler fra myndighetene. I fjor hadde NHI.no 43 millioner besøk og 96 millioner sidevisninger. Fra et kontorbygg på Tiller i Trondheim jobber helsepersonell og IT-folk sammen for å sikre oppdatert helseinformasjon til både leger og allmennheten. I dag eksporterer de helsenæring til flere europeiske land, og snuser på flere markeder.

 2. Månedens bedrift: Wacker Chemicals Norway

  I 2019 åpnet de verdens største ovn for silisiumsproduksjon. Innen 2030 skal smelteverket bli karnonnøytralt. Hårete mål trigger både ledelse og ansatte til å gi jernet på jobb, og samarbeidet mellom eiere, ledelsen og fagforeningen gjør fabrikken til et utstillingsvindu for partssamarbeid.

 3. Månedens bedrift: Grong Sparebank

  For 20 år siden var de en av Norges minste banker. Siden har de vokst seg 40(!) ganger større, gjennomført 7 emisjoner på 10 år, og levert rekordresultater for 2022. Jon Håvard Solum hadde ingen plan om å bli banksjef, men gir du han en utfordring får han vanskelig for å si nei. Nå har han sammen med de ansatte skapt en av Trøndelags mest lønnsomme banker, og har ingen planer om å sakke ned farten.

 4. Avskjedshilsen til bedriftene

  Vår avtroppende regiondirektør Tord Lien sender sin siste avskjedshilsen til medlemsbedrifter og samarbeidspartnere i Trøndelag, før han begynner i ny jobb i en medlemsbedrift over nyttår.

 5. Månedens bedrift: Frelsesarmeen

  Med likhetsprinsippet i ryggmargen har de siden 1890 stilt opp med suppe, såpe og frelse til befolkningen i Trondheim. Med base i den gamle perrongen til Nidarosbanen arbeider flere hundre ansatte og frivillige i hele byen for å bedre livene til lavinntektsfamilier og de som lever i skyggesidene av samfunnet. I en krevende tid håper de storsamfunnet vil stille opp for de som trenger det aller mest – hvis ikke er de ikke redde for å bruke utestemmen og si ifra.

 6. Månedens bedrift: Barents Outdoor

  Fra Helsports gamle lokaler på Melhus tok Nora Helliksen med seg spisskompetansen på telt og soveposer og gründet fram Barents Outdoor. Gjennom prosjektet UTigjen gir de klær og utstyr nytt liv, og fremmer reparasjon og resalg i handelsnæringen. Engasjementet for gjenbruk og kvalitet har gjort gründeren til den fremste talspersonen for bransjen, mener NHO Service og Handel, som nylig kåret Nora til Årets Talsperson 2022.