Med velvære i fokus

Kunder og frisører ved Coma frisørsalong i Trondheim.

Coma tilbyr plantebaserte produkter både innen farge, hår og hud, alt er økologisk og all emballasje er resirkulerbart. Fotograf: Sophia Wedege Stavnem/Coma

For tredje år på rad er Coma Frisør i Trondheim nominert til Årets frisør og Årets lærling. - Det er fantastisk å bli ankerkjent på denne måten, sier gründerne av salongen, Elisabeth Rendall og Monica Berge. Coma er månedens bedrift i mars.

Å gå inn dørene til Coma Frisør i Trondheim er ikke som å gå inn hos en hvilken som helst frisørsalong. Både innredningen, duftene, atmosfæren og personalet skaper en avslappet stemning som minner om et besøk i en spaavdeling. Og det var akkurat det de var ute etter, gründerne Elisabeth Rendall og Monica Berge, da de de åpnet salongen i oktober 2014. - Da vi åpnet dørene ønsket vi å være en unik frisørsalong med bruk av plantebaserte produkter og med velvære i fokus, sier Berge.

Elisabeth og Monica har begge lang fartstid i frisøryrket og hadde jobbet sammen i andre salonger i over ti år før de bestemte seg for å satse selv. - Vi hadde snakket om å gjøre noe for oss selv lenge, forteller Rendall. - Ideen om en plantebasert og bærekraftig salong var noe som manglet blant utvalget av salonger i Trondheim og vi hadde tro på at dette var noe som kunne slå an hos kundene. 

Drømmelokalet

Ideen ble realisert da drømmelokalet dukket opp. Plutselig var en attraktiv lokasjon midt i sentrale munkegaten ledig. - Da var det bare å komme seg i banken, ler Berge.

Coma Frisør ligger sentralt plassert i Munkegaten i Trondheim. Fotograf: Sophia Wedege Stavnem/Coma.

#205

Det er ingen hemmelighet at mange nyoppstartede bedrifter går under i løpet av de første leveårene og da Elisabeth og Monica startet opp Coma fantes det allerede over 70 frisørsalonger bare i og rundt sentrum av Trondheim. - Mange så nok rart på oss da vi startet opp enda en frisørsalong, men vi hadde tro på konseptet vårt, sier Rendall.

Og det hadde de grunn til. Siden oppstartet for snart fire år siden har Coma vokst til å bli en bedrift med 6 frisører og 2 lærlinger. - Ved å ha jobbet som frisører i mange år så hadde vi allerede opparbeidet oss en kundegruppe der mange fulgte med oss over da vi startet for oss selv, sier Berge. - Men en annen grunn til at det har gått så bra er at vi traff veldig i forhold til at folk er blitt mer opptatt av å tenke miljøvennlig også når det gjelder skjønnet og velvære.

Plantebaserte produkter

Coma tilbyr plantebaserte produkter både innen farge, hår og hud, alt er økologisk og all emballasje er resirkulerbart. - En ting er at det er bra for kundene, men det er også veldig bra for frisørene, sier Rendall. - Frisøryrket er et fysisk krevende yrke og vi må være flinke til å tenke forebygging hele veien. Begge to har tidligere opplevd å være plaget med både migrene og allergier i forbindelse med jobb, men de miljøvennlige produktene gjør at vi er langt mindre plaget enn før.

Gründerne Elisabeth Rendall og Monica Berge hadde jobbet sammen i andre salonger i Trondheim i over ti år før de bestemte seg for å satse selv. Fotograf: Sophia Wedege Stavnem/Coma. 

#205

Les mer: Adresseavisen – Flere grønne frisørsalonger har grodd fram i Trondheim

Nominert til årets frisør

Den miljøvennlige salongen midt i Trondheim har også blitt lagt merke til langt utover kommunegrensen. I midten av mars arrangerer Norske Frisør- og Velværebedrifter (NFVB) årets faglige begivenhet innen frisør- og hudpleiebransjen Hår og Skjønnhet 2018. Under fagmessen skal også årets frisører kåres. Coma har hele tre nominasjoner i årets kåring, både Monica og Elisabet er nominert til årets frisør og i tillegg er en av lærlingene ved salongen nominert som årets lærling. - Det er fantastisk å bli anerkjent på denne måten, sier Berge. - Det er en utenlandsk jury som plukker ut de nominerte og bildene som sendes inn til vurdering sendes helt anonymt slik at juryen ikke vet noe om hverken frisøren bak eller salongen vedkommende jobber i. - Det er også utrolig stas at vår lærling er nominert, og det for andre gang, sier Rendall.

Da Elisabeth og Monica åpnet dørene ønsket de at salongen skulle være en unik frisørsalong, med bruk av plantebaserte produkter og med velvære i fokus. Fotograf: Sophia Wedege Stavnem/Coma.

#205

Lærebedrift

Som mange andre frisørsalonger er også gründerne bak Coma opptatt av yrkesfag og lærlinger. Noe av det første bedriften gjorde etter oppstart var å bli lærebedrift. - Frisører har etter hvert blitt vanskelige å få tak i. Det utdannes færre frisører enn før. Før var det rift om lærlingeplassene, men slik opplever vi ikke at det er lengre, sier Berge. - Det er en stor fordel for oss å kunne lære opp våre egne lærlinger og vi har også hatt et rykte på oss for å ha høy standard på lærlingene våre.

Om et par uker stenger Monica og Elisabeth hele salongen og tar med seg de ansatte til Oslo for å overvære kåringen av årets frisør. -Uansett hvordan kåringen ender så skal vi kose oss med nominasjonene, sier Rendall.

Les mer om Coma