NHO

Innhold

Mindre pengebruk og mer vekstkraft

Nyhet, NHO Trøndelag

Publisert

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien. Foto: Moment Studio.

- Det er gode nyheter for bedriftene at regjeringen holder igjen på oljepengebruken. Mindre pengebruk gir mer vekstkraft og mer handlingsrom i fremtidige budsjetter, sier regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien.

Regjeringen la i dag frem sitt forslag til statsbudsjett for 2020. Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien er fornøyd med at regjeringen bremser bruken av oljepenger.
- Det er gode nyheter for bedriftene at regjeringen holder igjen på oljepengebruken. Norsk økonomi går nå relativt godt og derfor er det betryggende å se at regjeringen ikke bidrar til unødvendig økt press i norsk økonomi, sier Lien.
- Mindre pengebruk gir mer vekstkraft og mer handlingsrom i fremtidige budsjetter.

Les mer: Trønder-Avisa - Dette får Trøndelag i statsbudsjettet

I tillegg til begrensning av oljepengebruk er Lien også godt fornøyd med regjeringens satsing både i havrommet og i verdensrommet, satsinger som vil komme trønderske bedrifter til gode.
- Satsing på både havrommet og verdensrommet er viktig for mange teknologi- industri- og havbruksrelaterte bedrifter i Trøndelag, derfor er det veldig gledelig å se at regjeringen både satser på Ocean Space Centre og viderefører Norge sin deltakelse i den Europeiske romsatsingen.

Lien er mindre fornøyd med at regjeringen ikke tar grep om formueskatten.
- Nå trenger vi mer enn noen gang jobbskapere som sørger for omstillingen av Norge, derfor hadde vi forventet at regjeringen skulle følge opp sine egne løfter om å redusere den særnorske skatten på arbeidende kapital, sier Lien.
- Denne skatten skader trønderske bedrifters evne til å skape nye arbeidsplasser.

Les mer: Adresseavisen - Dette får Trøndelag

Når det gjelder den etterlengtede elektrifiseringen av Trønder- og Meråkerbanen har regjeringen foreslått å sette av 100 millioner kroner til oppstart av delelektrifisering mellom Trondheim og Stjørdal.
- Jeg er fornøyd med at det endelig ser ut til at vi går fra ord til handling og at vi får en fornuftig fremdrift for elektrifiseringen av Trønderbanen, sier Lien.
- Det er også godt å se at regjeringen foreslår å bevilge over 200 millioner til nye ordninger for godstransport på sjø og bane.


Les hele forslag til statsbudsjett for 2020 her