NHO

Innhold

Mindre pengebruk og mer vekstkraft

Nyhet, NHO Trøndelag

Publisert

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien

Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien. Foto: Moment Studio.

- Det er gode nyheter for bedriftene at regjeringen holder igjen på oljepengebruken. Mindre pengebruk gir mer vekstkraft og mer handlingsrom i fremtidige budsjetter, sier regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien.

Regjeringen la i dag frem sitt forslag til statsbudsjett for 2020. Regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien er fornøyd med at regjeringen bremser bruken av oljepenger.
- Det er gode nyheter for bedriftene at regjeringen holder igjen på oljepengebruken. Norsk økonomi går nå relativt godt og derfor er det betryggende å se at regjeringen ikke bidrar til unødvendig økt press i norsk økonomi, sier Lien.
- Mindre pengebruk gir mer vekstkraft og mer handlingsrom i fremtidige budsjetter.

Les mer: Trønder-Avisa - Dette får Trøndelag i statsbudsjettet

I tillegg til begrensning av oljepengebruk er Lien også godt fornøyd med regjeringens satsing både i havrommet og i verdensrommet, satsinger som vil komme trønderske bedrifter til gode.
- Satsing på både havrommet og verdensrommet er viktig for mange teknologi- industri- og havbruksrelaterte bedrifter i Trøndelag, derfor er det veldig gledelig å se at regjeringen både satser på Ocean Space Centre og viderefører Norge sin deltakelse i den Europeiske romsatsingen.

Lien er mindre fornøyd med at regjeringen ikke tar grep om formueskatten.
- Nå trenger vi mer enn noen gang jobbskapere som sørger for omstillingen av Norge, derfor hadde vi forventet at regjeringen skulle følge opp sine egne løfter om å redusere den særnorske skatten på arbeidende kapital, sier Lien.
- Denne skatten skader trønderske bedrifters evne til å skape nye arbeidsplasser.

Les mer: Adresseavisen - Dette får Trøndelag

Når det gjelder den etterlengtede elektrifiseringen av Trønder- og Meråkerbanen har regjeringen foreslått å sette av 100 millioner kroner til oppstart av delelektrifisering mellom Trondheim og Stjørdal.
- Jeg er fornøyd med at det endelig ser ut til at vi går fra ord til handling og at vi får en fornuftig fremdrift for elektrifiseringen av Trønderbanen, sier Lien.
- Det er også godt å se at regjeringen foreslår å bevilge over 200 millioner til nye ordninger for godstransport på sjø og bane.


Les hele forslag til statsbudsjett for 2020 her

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: