Vi må opprettholde de gode ferdselsårene

Nyhet, NHO Trøndelag, Samferdsel

Publisert

Vegard Olsen taler til deltakerne på Vegkonferansen 2018

Vegard Olsen i Franzefoss Pukk holdt innlegg på Vegkonferansen 2018 som ble avholdt på Leangen i Trondheim.

- Vi opplever at for mange av veiene ikke er dimensjonert for den tunge transporten som skal ut, og at vedlikeholdet på veiene er for dårlig. Vi må opprettholde de gode ferdselsårene - E6 er bra den, men du må komme deg dit også, sa Vegard Olsen i Franzefoss Pukk på Vegkonferansen.

Denne uken arrangerte Vegforum Trøndelag den årlige Vegkonferansen. På programmet stod både forslag til ny fylkesvegplan for Trøndelag og vegdebatt med riks- og fylkespolitikere.

Flere brukere av det trønderske veinettet bidro også på konferansen, blant annet Vegard Olsen, regionleder for Franzefoss Pukk i Trøndelag. Olsen var glad for invitasjonen.
- Som en bruker av veiene i Trøndelag og som en aktør som leverer materiale til veibygging, er vi glade for å bli invitert inn for å dele våre synspunkter, sa Olsen til Vegkonferansens deltakere.

- Vi opplever at for mange av veiene ikke er dimensjonert for den tunge transporten som skal ut, og at vedlikeholdet på veiene er for dårlig. Vi må opprettholde de gode ferdselsårene -  E6 er bra den, men du må komme deg dit også.

Mer miljøvennlig om pukken kommer raskt frem

Olsen kom i tillegg med en oppfordring om å slippe lastebilene frem.
- Det er viktig at pukken kommer frem så fort som mulig. Mest mulig effektivitet fører til færre trailere og mindre eksos, derfor er det også mer miljøvennlig om pukken kommer raskt frem, sier Olsen.
- Selv er jeg alltid oppmerksom på å slippe lastebilene frem i trafikken og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme.

Gul ledertrøye

Tradisjonen tro ble også den «gule ledertrøyen» delt ut på årets Vegkonferanse. Denne utmerkelsen deles ut til personer eller organisasjoner som har vist stort engasjement for samferdsel i regionen. I år gikk ledertrøyen til «Gulstripeaksjonen», gruppa for Oppstart E39 Betna-Stormyra. De driftige damene fra Halsa og Hemne har, i tillegg til å skrive leserinnlegg, mobilisere engasjement og synge for stortingspolitikerne, strikket metervis med gule, lange striper for å sette fokus på den dårlige vegen.