NHO

Innhold

Wizz Air starter flyruter til Tallinn, Riga og Vilnius fra Værnes

Nyhet, NHO Trøndelag

Publisert

wizzair a320

Fra medio oktober får Trondheim lufthavn et etterlenget flyrutetilbud østover for regionens næringsliv. Wizz Air starter da ruter direkte til både Riga, Tallinn og Vilnius.

Tilbudet vil være helårsruter med to ukentlige avganger til hver av byene.

Wizz Air som skal operere rutene, vil hovedsakelig fly med Airbus 320 som har 180 seter. I dag har Wizz Air avganger også til Gdansk og Krakow fra Trondheim.

- Det er en god nyhet at WizzAir ønsker å satse på 3 nye flyruter fra Værnes til de baltiske hovedstedene, sier lufthavndirektør Marit Helene Stigen. - Det er krevende tider for hele luftfartsbransjen og dette flytilbudet vil være et viktig bidrag for utvikling i regionen.

Viktig for næringslivet

-Flytilbudet er avgjørende infrastruktur for bedriftene, sier Anna Ceselie Brustad Moe, seniorrådgiver i NHO Trøndelag. - Da flytrafikken stoppet opp i mars, ble det kritisk mangel på tilgang til arbeidskraft i enkeltbedrifter, spesielt i verdikjeden mat og bygg. Når regionen nå får på plass stabile ruter igjen til flere destinasjoner vi tradisjonelt har mottatt arbeidskraft fra, er dette både avgjørende og bra for verdiskaping i Trøndelag. Tilgang på kvalifisert arbeidskraft er en av de største hindringene for vekst i våre bedrifter.     

Trygt å fly fra norske lufthavner

Selv om antall passasjerer er færre enn normalt, kan de som skal ut og fly være sikre på at Avinor sørger for en god og trygg reise gjennom Norges lufthavner. Avinor følger råd og retningslinjer fra helsemyndighetene.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: