Vår verden er i endring! Vi står ved et historisk veiskille! Russlands angrep på Ukraina er først og fremst en menneskelig tragedie, og er en uakseptabel og ufattelig krigshandling. Samtidig må vi se på hvordan bedriftene kan bidra og samfunnet kan forberede seg i lys av sanksjoner mot Russland, økonomiske ringvirkninger, internasjonalt samarbeid, sikkerhet og beredskap, flyktningestrømmer og andre konsekvenser for norske bedrifter spesielt og næringslivet generelt.
I lys av situasjonen i Ukraina og dens konsekvenser for Verden, Europa, Norge og bedriftene, endrer vi temaet for NHOs Årskonferanse 2022. Den nye Årskonferansen heter En ny morgendag og skal handle om en verden i endring. Fortsatt skal det være næringslivets konferanse og vår viktigste arena for å fremme vår politikk, og sikre at vi når ut til våre målgrupper med våre budskap.
Vi ser frem til en innholdsrik dag med spennende innledere og folk fra ulike bedrifter, offentlig sektor og politikere. Konferansier for dagen er Christian Chramer, direktør for kommunikasjon, samfunn og region i NHO. Velkommen til vår konferanse på Farris Bad fredag 22.04. kl 08.30 - 15.30!
Registrering og kaffe/frukt fra 08.30. Faglig del starter kl.09.00.
Program 22. april:
Åpning av konferansen
Varaordfører i Larvik, Rune Høiseth
En ny morgendag
Christian Chramer, NHO, dagens konferansier
Arbeidslivet, i gode og onde dager
Anne-Cecilie Kaltenborn (NHO Service og Handel), Lene Oen (Clas Ohlson), Ghazi Khder og Patrick Solrunarson (Support Service Partner)
UNG2022- et (raskt) dykk i dagens unge
Bendik Mogensen, Opinion, Bjørn Magnus Bø og Vilde Gulvik fra Thor Heyerdal vgs
Mangfold, inkludering og likeverd,- i en verden i endring
Anita Krohn Traaseth, Næringslivsleder & forfatter, Faten Lubani, Globale Sandefjord
Fremtidens arbeidshverdag = Fleksibilitet, bærekraft og teknologi
Emil Eriksrød, R8 Property ASA
En ny økonomisk virkelighet: Hvordan skal vi komme ut av alle krisene?
Bjørn Engaas, Sparebank 1
Politisk dialogsamtale
Jone Blikra (Ap), Ådne Naper (SV), Karoline Aarvold (H), Torleiv Sandvik (DNB) leder samtalen
Erfaringer fra Russland og norsk industrielt samarbeid
Morten Fon, Jotun AS
Engasjement som indre drivkraft
Jan Fredrik Karlsen, All-In
For de som ønsker å komme kvelden før, arrangerer vi en "get together" med tapas, aperitiff og mingling torsdag 21.04. kl. 19.00. Anne-Cecilie Kaltenborn., administerende direktør i NHO Service og Handel, vil være kveldens Dinner Speaker.
Du kan lese mer om hvem du møter her.
Vi håper du har anledning til å delta og gleder oss til å se deg.
Velkommen!
Eventuelle spørsmål kan sendes til Christina Kile.
Kaltenborn leder i dag en av de største landsforeningene i NHO, NHO Service og Handel, som også organiserer noen av sektorene som ble hardest rammet av koronakrisen. Hun var før dette generalsekretær i Leger Uten Grenser Norge, og ledet organisasjonen gjennom ebolaepidemien i 2014. Kaltenborn har tidligere vært viseadministrerende direktør på Lovisenberg Diakonale Sykehus, og politisk rådgiver for helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen. Hun har også jobbet på det norske generalkonsulatet i Shanghai, Kina, og har mye av sin skolegang fra Paris, Frankrike.
Kaltenborn har totalt bodd 14 år av sitt liv i utlandet, og er utdannet idéhistoriker.
Lene Iren Oens’ interesse for kundereiser og gode handleopplevelser gjennomsyrer alt hun gjør. Fokuset har vært med i ulike roller i Blush, Komplett og nå som Group Head of Ecommerce og Adm. Dir. Clas Ohlson AS
Vi har bare sett begynnelsen på morgendagens retail. I fremtiden vil aktører som tilbyr komplette og sømløse handleopplevelser på tvers av digitale og fysiske kanaler, vinne kundene. Å yte god service, ta vare på kunden og medarbeidere henger sammen. Derfor skal man prioritere å bygge en internkultur basert på tillitt og la seg engasjere og inspirere av kundenes tilbakemeldinger og innspill.
Lene Oen er Markedsøkonom fra BI og Change Leader fra TruePoint Innovation in Management. Hun er også styremedlem i Motek AS og NHO Service og Handel
Support Service Partner AS startet som et lite renholdsfirma i 2013. Selskapet ble etablert av Patrick Solrunarson og Ghazi Khder, som kun var 18 år på daværende tidspunkt. Det eneste de hadde var en bøtte, rusten mopp og en stor visjon. De hadde en drøm om å øke trivsel på norske arbeidsplasser og på den måten gjøre Norge til et bedre sted. Den drømmen kjemper de fortsatt for, men i dag består renholdsbyrået deres av mye mer enn bare en rusten
mopp.
Gutta jobbet dag og natt, møtte drøssevis av hindringer og fikk til og med trusler av konkurrenter. Det som den gangen var et lite renholdsbyrå, er blitt et konsern med flere avdelinger, hundrevis av bedriftskunder og 242 ansatte. De har fått mye oppmerksomhet i media grunnet deres unge alder og stå-på vilje.
Morten Fon har vært konsernsjef i Jotun siden 2005. Fons karriere i Jotun strekker seg tilbake til 1989, og omfatter ulike stillinger innen salg, finans og ledelse både i Norge og internasjonalt.
Som toppsjef i et av landets mest globale selskaper representerer Fon en tydelig strategisk retning, med Jotuns fire forretningssegmenter, organisk vekst og differensiert markedstilnærming som bærende elementer. Han har også et sterkt engasjement for bedriftskultur, som i Jotun kalles «Penguin Spirit» etter pingvinen i selskapets logo.
Fon har en master i Business Administration fra Universitetet i Aalborg, Danmark.
Emil Eriksrød er en visjonær bedriftsleder, entreprenør og investor. Han har grunnlagt en rekke selskaper, deriblant R8 Property ASA, som kanskje er mest kjent for å stå bak Powerhouse Telemark; et av verdens mest bærekraftige og spektakulære bygg, designet av Snøhetta.
Emil Eriksrød er usedvanlig opptatt av at mennesker må trives for å prestere, enten man er ansatt eller leietaker. Denne holdningen gjenspeiles bl.a. i R8 Propertys verdier tillit, mot og engasjement - og i hans tre overordnede kjerneområder for konsernet: Bærekraft, teknologi og innovasjon.
Faten Lubani er prosjektleder i Globale Sandefjord. Faten Lubani har en master i utviklingsarbeid og internasjonale relasjoner. Før hun flyttet til Norge jobbet hun i FN og studerte sysselsetting og arbeidsinkludering i Jordan, Nigeria, Skottland og Danmark. Hun brenner for inkludering med hjertesak for mangfold og likeverdige muligheter. Nå jobber hun som prosjektleder i Globale Sandefjord, og er stolt over å kunne bidra til økt verdiskaping og et varmere felleskap gjennom tverrsektorielt samarbeid.
Anita Krohn Traaseth er en norsk næringslivsleder og forfatter fra Sandefjord med enn 20-års erfaring fra privat og offentlig sektor. Siden 2019 har hun jobbet som rådgiver og styremedlem for EU-kommisjonen med opprettelsen av «Innovasjon Europa» (EIC) og har ledet regjeringens utvalg for innovasjon og vekst i grøntsektoren 2035. Hun er tidligere administrerende direktør i Innovasjon Norge (2014-2019) og ble den første kvinnelige administrerende direktør i Hewlett-Packard Norge i 2012. Hun startet sin arbeidskarriere som trainee i IBM Norge i 1996.
Krohn Traaseth er arbeidende styreleder og styremedlem i en rekke norske selskap, deriblant StartUp Norway, Bocuse d’Or Norway, Norway Summit, Det Stavangerske Dampskibsselskap, Qvisten Animation med flere. Hun har også et masterprogram i styrearbeid.
I 2018 ble Anita rangert som en av topp 50 globale forretningstenkere av Thinkers50 Radar, og rangert blant topp 50 mest inspirerende kvinner i European Tech i 2015 og 2016. I 2012 mottok hun Oda-prisen for beste kvinnelige leder i IT-bransjen i Norge.
Krohn Traaseth har publisert to bestselgende sakprosa om ledelse, Godt nok for de svina (Cappelen Damm 2014) og Fisken på disken ( Cappelen Damm 2021). I 2019 skrev hun romanen "Kamel uten filter" (Aschehoug) som også gitt rett inn på bestselgerlistene.
Økonom fra DH og BI. Mer enn 20 års erfaring fra bankvirksomhet innen næringsliv. Tidligere arbeidet mange år med finans og økonomi både innen børsnotert handelsvirksomhet, forsikring og hotell. Samfunnsengasjert og aktiv i mange ulike frivillige verv.
Styremedlem i Horten Næringsforum siden 2013, Styreleder i NFF Vestfold og leder i valgkomiteen Norges Fotballforbund.
Karoline Aarvold er oppvokst i Færder, men bor i Skien. Hun studerer for tiden jus, og skriver masteroppgave om Co2-fangst og -lagring. I tillegg sitter hun i fylkestinget, fylkesutvalget og i hovedutvalget for utdanning og kompetanse for Høyre, og har gjort det siden 2019. Før det satt hun i kommunestyret i Tjøme og Færder.
Jone Blikra er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Telemark. Sitter i Stortingets Transport- og Kommunikasjonskomitè. Har jobbet i politiet i over 30 år og også vært i utenlandstjeneste i det tidligere Jugoslavia og på Vestbredden. Har sittet i Kommunestyret og Formannskapet i Kragerø i nærmere 30 år, også en periode i Telemark Fylkesting. Var Ordfører i Kragerø i 2015-2019. Tidligere nesteleder i Telemark Arbeiderparti og medlem i Arbeiderpartiets Landsstyre.
Ådne Naper kommer fra Skien, og er fylkespolitiker fra SV i Vestfold og Telemark der han leder Hovedutvalg for klima, areal og plan. Ådne har et særskilt engasjement for industri, energi og klima, og jobber tett på disse bransjene i regionen. I tillegg er han styremedlem i arbeidsgiverorganisasjonen KS, og sentralstyremedlem i SV.
Bendik Mogensen jobber som analytiker i Opinion og er en fast del av teamene som jobber med Opinions årlige bærekraftsrapport, og målgruppe- og trendrapporten UNG. Han er spesielt opptatt av å forstå de unge, hva som beveger seg hos de yngste generasjonene og hva som vil forme fremtidens forbrukere og arbeidstakere.
Bendik er utdannet sosiolog fra Universitetet i Oslo hvor han fokuserte på bærekraftsspørsmål og spesielt bærekraftsrapportering i internasjonale leverandørkjeder. Fra tidligere har han bachelorgrader i sosiologi og psykologi fra University of Colorado i USA.
Bjørn Engaas er i dag leder for Sparebankstiftelsen Nøtterøy-Tønsberg som driver med kapitalforvaltning og støtte til allmennyttige formål. Han har i 25 år arbeidet som banksjef og leder innenfor finans. Før det var han adm.dir. i et utviklings- og analyseselskap og rektor ved Høgskolesenteret i Vestfold. Han har også arbeidet som utredningsleder i Kommunal- og regionaldepartementet og i mange år som forsker i både Norge, Danmark og USA, hovedsakelig med vekt på nyskaping og innovasjon. Han er spesielt opptatt av å styrke regionens satsing på kompetansebygging og ny økonomisk vekst.
Christian Chramer er direktør for kommunikasjon, samfunn og region i NHO. Han har jobbet i NHO siden 2015 og tidligere vært regiondirektør i Troms og Svalbard og kommunikasjonsdirektør. Før NHO var han kommunikasjonsdirektør og fiskeriutsending i Sørøst-Asia for Norges Sjømatråd.
Christian har sin bakgrunn fra Hæren og har Krigsskole 1 og 2 og en master i ledelse fra UiT Norges Arktiske Universitet.
Når han ikke pendler til jobb i Oslo og ute i NHO regioner bor Christian i Tromsø hvor joggesko, fjellsko og skisko er mer i bruk enn pensko og dress.
Jan-Fredrik har alltid jobbet målrettet med det han brenner for og mener at det først og fremst er deg selv det kommer an på om du når drømmene dine. Han sier selv at muligheter skapes av andre når du selv ikke er tilstede i rommet til å påvirke beslutningen. Det handler om hva du legger igjen hos de du møter. Han er opptatt av at det er det inntrykket du etterlater som er med på å skape dine muligheter og din vei videre. Det viktigste er å identifisere de indre drivkreftene som hjelper deg til å oppnå det du ønsker i livet.
Gled deg til å bli forført av hans smittende humør og herlige utstråling!