NHO

Innhold

NHO Kurs: Politisk påvirkning - Lobbying

Hvordan få gjennomslag for din sak hos politikere? Alle bedrifter opplever fra tid til annen at de er interessert i utfallet av en politisk sak, enten i kommune, fylke eller nasjonalt.

På dette kurset får du vite hvordan du kan jobbe for å få gjennomslag for din sak hos politikere, og du får en større forståelse for hvordan det politiske system fungerer. Vi gir deg enkle verktøy og sjekklister for å kunne planlegge påvirkningsarbeidet og gjennomføre effektive møter med politikere.

Kursholderne jobber i NHO-S med påvirkning av storting og regjering.
Det er mange som prøver å påvirke beslutninger, og det er både rett og rimelig at også bedrifter taler sin sak. Det er viktig for din bedrift, og det er viktig for å etablere politikk som legger til rette for de som skaper jobber i Norge.

Kurset vil være basert på foredrag og praktiske øvelser, og mye dialog med deltakerne der vi oppfordrer til å dele erfaringer med politisk kontakt på godt og vondt.

 
Kursholdere:
  • Gjermund Løyning er direktør for samfunnskontakt i NHO.
    Han har vært politisk rådgiver i kulturdepartementet og gruppesekretær i Oslo bystyre (KrF), har undervist i politisk økonomi ved Handelshøyskolen BI, og har jobbet med myndighetskontakt i Energi Norge og nå i NHO, der han også har vært kampanjesjef. MSc i politisk økonomi fra BI.
  • Erik Lundeby er seniorrådgiver i samfunnskontakt i NHO.
    Han har vært kommunepolitiker i Frogn (Drøbak) i en årrekke og har møtt som vararepresentant på Stortinget (V). Han har jobbet i NHO med samfunnsansvar, strategiprosesser og myndighetskontakt, i Utenriksdepartementet, og har undervist ved Universitetet i Oslo. Dr i filosofi fra Universitetet i Oslo.

Praktisk og betingelser

  • Deltageravgiften inkluderer enkel servering og kursbevis etter ønske
  • Kurset kan avlyses en uke før kursdato dersom det er for få påmeldte
  • Ved avmelding senere enn 5 dager før kursstart belastes full deltakeravgift
  • Faktura sendes i etterkant av gjennomført kurs