NHO

Innhold

95 lærekontrakter på 8 dager

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

Det lønner seg å jobbe tett og tverrfaglig i samme hus. Nå har 661 av årets søkere fått lærekontrakt og kun 126 søkere mangler plass. De er alle kontaktet og vil få hjelp utover høsten til å finne et skole- eller lærested som passer dem.

Fredag vanket det kake og storfint besøk for dugnadsgjengen. Siv Jensen fikk høre om suksessen, men også det faktum at det er mismatch mellom fagene mange får skoleplass i, og hva arbeidslivet har av ledige læreplasser. Det står som kjent 100 læreplasser ledig bare i Vestfold, så en viktig jobb venter. Søkerne må få mer detaljert karriereveiledning, og tilbudsstrukturen må ta hensyn til arbeidslivets behov, like mye som søkernes førsteønske.

Det er det politisk valgte organet "Verdiskapning Vestfold" som har opprettet prosjektet Flere Unge i Fast arbeid (FUFA) for å ta tak i utfordringen med at 10 % av unge mellom 18 og 30 i Vestfold er utenfor arbeid og opplæring. Arbeidsgruppa som har planlagt dugnadsuken, som er ett av flere tiltak i FUFA, er prosjektleder Gro Merethe Rørvig,  Heidi Hammervik, rådgiver i fagopplæringsseksjonen, Kristina Rabe, fagopplæringssjef, Eva Skage, Oppfølgingstjenesten, Jan Larsen, bedriftenes opplæringskontor og initiativtaker NHO, ved Vivil Hunding Strømme. De som deltok i dugnaden kom fra lærebedriftenes opplæringkontor og arbeidsgiveres bransjeforeninger, de videregående skolene, fylkets voksenopplæring, oppfølgingstjeneste og fagopplæringsavdeling.

Hvis din bedrift eller noen du kjenner vil ansette lærling eller lærekandidat, ta kontakt med oss i NHO via vhs@nho.no

Her er lærefagene som er aktuelle denne høsten.

  • IKT-service, dataelektroniker, produksjonselektroniker, elektriker
  • Anleggsmaskinfører, tømrer, betongfag, vei- og anleggsfag
  • Salg, kontor- og administrasjon, IKT-service
  • Logistikk, sjåfør, bilfaget, reservedelsfaget
  • Kokk, frisør, resepsjon og reiseliv

Les mer om FUFA her
Kontakt fylkeskommunen om fagopplæring
Meld bedriften inn i et opplæringskontor