En gledens dag, sier Kristin Saga

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

Regiondirektør Kristin Saga mener det må være lov med et glass bobler nå som normalen er tilbake! Illustrasjonen på forsiden er tegnet av Jens K. Styve.

Lørdag 25. september ble en gledens dag for medlemmene i NHO Vestfold og Telemark. Regjeringen fjerner de fleste smittevernstiltakene og landet går tilbake til en «normal hverdag med økt beredskap". Medlemmene viser lettelse og glede og vil rose myndighetene for god håndtering av krisen!

-  I all hovedsak er det voksende optimisme blant medlemmene, særlig i Vestfold og Telemark, sier regiondirektør Kristin Saga. Både sysselsettingen og omsetningen øker, og stadig flere er tilbake til normalen. Likevel er det viktig å understreke at reiselivet og luftfarten har vært gjennom en ekstremt tøff tid, og selv om gjenåpningen er en viktig og gledelig milepæl, er målstreken enda ikke nådd.

- Bedriftene møter økte innkjøpspriser og svakere etterspørsel i internasjonale markeder. En del sliter også med å finne kvalifisert arbeidskraft. Medlemsundersøkelsen vår viser at en av fire venter å være tilbake der de var før pandemien først innen utløpet av 2022. Nå må vi fortsette jobben med å få fart i økonomien, skape jobber og løse de store oppgavene med fornyet kraft, sier Saga.

NHOs siste medlemsundersøkelse viser at 54 prosent av bedriftene i Vestfold og Telemark mener at vi trenger et utdanningssystem som er i mer balanse i forhold til tilbud og etterspørsel etter kompetanse. Dette er særlig merkbart innen hotell- og restaurantbransjen, i byggenæringen og i industrien. Næringslivet jobber i det grønne skiftet og har ambisiøse klimamål, nå må politikerne legge til rette for et utdanningssystem som skaper flere lønnsomme, grønne arbeidsplasser.

− Vi oppfordrer nå bedrifter og offentlige etater til å booke konferanser, ta i bruk lokale hoteller og serveringssteder og allerede nå booke årets julebord. Det er viktig å gi ansatte sosiale opplevelser, og skiglade nordmenn må booke årets skiferie lokalt! Det er reiselivet som utgjør det sosiale limet i et samfunn, og det trenger vi nå som vi endelig kan leve som normalt igjen, avslutter Kristin Saga og gleder seg over feiringen og gleden vi har sett siden nyheten kom fredag.