NHO

Innhold

Glad i fotball og syns det er for mye plast?

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

ODD ballklubbs fotballarena Skagerak Arena - nå også Skagerak Energilab

Da bør du få med deg «Power Stories of Telemark» for å bli kjent med bedriftene som utvikler grønne løsninger. Se film og bilder, finn lenker, lær av gode illustrasjoner og lytt til intervjuer. Garantert inspirerende og veldig lærerikt

Telemark har en stolt industrihistorie, industriklynger i verdensligaen og en prosessindustri som står for en stor andel av norsk landbasert eksport. Industribedriftene i Grenland ønsket tidlig å omstille seg for å bli mer miljøvennlige, og nå har de mål om å bli den mest bærekraftige regionen i verden.

I «Power Stories of Telemark» blir vi kjent med bedriftene som står bak utviklingen av det nye næringslivet. Du har kanskje hørt om «Powered by Telemark», samarbeidsprosjektet for synliggjøring  av aktivitet som bidrar til vekst og omstilling.  Med på laget er Herøya industripark, lokale banker og kommuner, fag- og forskningsmiljøer, NHOs lands- og bransjerforeninger, bedriftsnettverk- og klynger. Gjennom felles profil og budskap skal «Power Stories of Telemark» fortelles.  Nå bør mange dele disse spennende historiene om grønne produkter og tjenester, for landet og verden etterspør og trenger produkter som kunstgjødsel, sjeldne jordartsmetaller, solceller og dyrefortilsetning uten antibiotika.  

Så er du glad i fotball og har vært på ODDs fotballarena kan det være fint å vite at ABB og Skagerak Energi står bak Skagerak Energilab, et solcelleanlegg som også er Norges største testanlegg for fornybar elektrisk energi. På stadionanlegget er det 4500 m² takflater, og de er ofte badet i sol. Så hva er mer naturlig enn at Norges allerede mest miljøvennlige fotballklubb benytter disse til produksjon av ren, fornybar energi?

Syns du det er for mye plast i verden? Da bør du kikke litt på historien om INEOS sine anlegg på Rønningen og Rafnes på vestsiden av Frierfjorden i Bamble. Dette er hjemmet til en av Europas største gass-crackere for produksjon av etylen, til plastråvaren polyetylen som brukes i emballasje i matindustrien og til medisinske produkter. Nå utvikler bedriften systemer for resirkulering- og materialgjenvinning, forsker på bruken av etanol som råstoff og mulighetene for å benytte skog og skogsavfall til å produsere etanol i Norge. Innovasjonsevnen og viljen er stor.

Du finner flere «Power Stories of Telemark» her: 
https://poweredbytelemark.no/kategori/powerstories/

 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: