Gratulerer!

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

Fra venstre administrerende direktør Inge Flaten i Berget AS, konserndirektør Terje Bråthen i Kongsberg Defence & Aerospace og administrende direktør Joar Ajer i Bandak NCT. Foto: Hege Pflug

Berget AS og Bandak NCT AS i Notodden, Hjartdal og Lunde har signert avtale med Kongsberg Defence & Aerospace AS til en verdi av 100 millioner kroner. Vi gratulerer!

65 millioner av 100-millionerskontrakten går til Berget, 35 millioner til Bandak NCT. Berget skal levere finmekanikk og kabler, Bandak skal stå for overflatebehandling av mekaniske komponenter. Kontrakten kan gi 20-30 nye arbeidsplasser og det er gode muligheter for flere oppdrag etter denne perioden på to år.

Stemningen var god under pressekonferansen i i Høgås Teknologipark mandag formiddag, for dette er den største kontrakten i bedriftens historie. Terje Bråthen, en av konserndirektørene i KDA, skrøt av bedriftenes nivå på tekniske kvalitet, og Bergets Inge Flaten og Bandak Joar Ajer viste glede over få være med på NASAMS-prosjektet. Behovet for kompetanse er stort, og politikere som var til stede ble oppfordret til å bidra med gode rammebetingelser. Joar Ajer på påtroppende medlem i yrkesopplæringnemnda for NHO og vil bidra med kunnskap til skoleeiere i dette arbeidet. 

Vi var glad for invitasjonen til å overvære den viktige begivenheten og ønsker lykke til med produksjonen som begynner allerede i januar 2020. Berget AS fyller 50 år neste år, og bedre gave på forskudd kunne de vel neppe ha fått?