NHO

Innhold

Korona-kreativitet

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

Hotellsjef Anja Bakke Bleikvassli på Borge Hotell på Husøy lar nabolaget få glede av maten de ikke kan avbestille. Hun er en av mange som planlegger forbi krisen og har en kundesentrisk tenking. Anja og andre som holder hjulene i gang har både innovasjonsevne og en moral i krisetiden som handler om å overleve - sammen med sine kunder.

Borge Hotell har startet opp et cateringtilbud som de håper folk som er i karantene og eldre kan få glede av. Kokk Lars Erik Wilhelmsen baker brød og lager dagens middag med ukemeny til gjester og kunder på Nøtterøy og Tjøme. Leveringen skjer på døren og gjestene betaler ved Vipps.

Dessverre renner avbestillinger på kurs, konferanser og selskaper inn, men som alle andre som driver private bedrifter, har Anja og hennes ansatte lyst til å ha en arbeidsplass også etter krisen. Og de løpende utgiftene, som forsikring, strømutgifter, avdrag, renter og kommunale avgifter, tikker inn... 

NHO Reiseliv og NHO Vestfold og Telemark arrangerte denne uken virtuelle dialogmøter med hoteller og bedrifter i serveringsbransjen, og hører om lignende initiativ i hele fylket. Samtidig jobber NHO og LO sammen om å spille inn nye forslag til tiltak som kan bidra i krisen.

Det handler om likviditet, feriepengene som skal ut i juni, arbeidsgiveravgiften, dagpenger, sykepenger, omsorgspenger, momsutsettelse, kommunal formuesskatt og eiendomsskatt, lærlinger, inkassokrav, lånegarantier og dialog med huseier og banker.

For NHOs medlemmer handler det om å unngå konkurs og nedleggelse. Vi oppfordrer derfor alle til å bruke lokale bedrifter som "holder hjulene i gang". Vi vet i allefall at mange som bor i Færder gleder seg til dagens middag, levert på trappen av Anja eller Lars Erik!

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: