Børre Jacobsen - vår nye seniorrådgiver!

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

NHO Vestfold og Telemark har ansatt Børre T. Jacobsen (57) fra Horten som ny seniorrådgiver. Han skal jobbe i skjæringspunktet mellom politikk, kommunikasjon og næringsliv - i samarbeid med regiondirektøren og regionkontorets øvrige ansatte, og starter i jobben 1. juni.

Børre Jacobsen kommer fra stillingen som ansvarlig samfunnskontakt i Redningsselskapet. Tidligere har han jobbet som daglig leder for RS Noatun og RS Sjøredningsskolen i Horten, som også var en del av Redningsselskapets virksomhet. Fra 2011 til 2015 var Jacobsen ordfører i Horten for Høyre. Før det var han fylkessekretær for Vestfold Høyre. Børre Jacobsen har sin utdanning fra Kriminalomsorgen og jobbet i mange år i fengsler på Østlandet. Han har også tjenestegjort i Libanon.

-Jeg gleder meg veldig til å få Børre på laget! Han vil tilføre regionkontoret mye tung og spennende kompetanse og erfaring fra politikken og vil bidra til å løfte vårt strategiske arbeid innen både politikk og kommunikasjon – til beste for våre medlemsbedrifter, sier regiondirektør Kristin Saga. -Han er en veldig hyggelig og fin person med stor relasjonskompetanse og vil lett gå inn i de ulike rollene NHO har i regionen. Vi ser oss selv som en brobygger mellom bedrifter og bransjer, mellom bedrifter, politikere og offentlig administrasjon og mellom utdanningsmiljøer og næringsliv hvor Børre vil tilføre regionale partnerskap mye. Han vil også jobbe godt sammen med resten av NHO-fellesskapet slik at vi sikrer de målene NHO jobber for, nemlig politiske gjennomslag og fornøyde medlemsbedrifter.

-Jeg ser med glede frem til å bli en del av NHO-fellesskapet, sier Børre Jacobsen. -Jeg kjenner NHO Vestfold og Telemark godt fra før gjennom mange års samarbeid både som ordfører og som daglig leder i medlemsbedrift. En periode var jeg også styremedlem i NHO Vestfold og Telemark på vegne av RS Sjøredningsskolen, og jeg har sett at regionkontoret spiller en viktig rolle i utviklingen av regionens næringsliv og attraksjonskraft. Nå skal jeg selv få bidra til å jobbe for gode rammebetingelser for bedriftene våre, og det blir både interessant og moro, sier Børre.

Børre Jacobsen starter i sin nye stilling 1. juni og vil i likhet med resten av NHO Vestfold og Telemark ha hele fylket som sitt arbeidsområde. Våre 2.250 medlemsbedrifter er spredt i hele fylket, mens vi har kontorlokaler i Powerhouse i Porsgrunn og på Stasjonen i Tønsberg.