NHO

Innhold

Se opp for grønne lærlinger!

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

Faglig leder i Xpert Technology Group Jørgen Landskaug, lærlingen Sondre Ødegaard og daglig leder i BlueTec AS, Kim Olsen spesialiserer seg på solceller, energilagring og el-billading.

Sondre Ødegaard i bedriften Xpert Technology avdeling Blue Tec, er elektrikerlæring med fordyping i bærekraftig grønn teknologi. Torsdag møtte han hundrevis av yrkesfagelever på en stor teknologikonferanse i Vestfold

Da 2800 yrkesfagelever fra Vestfold var samlet på fylkeskommunens teknologikonferanse forrige torsdag, stoppet mange opp for å ta en prat med Sondre. Hans lærebedrift BlueTec satser på grønn, bærekraftig teknologi og har denne høsten ansatt 7 lærlinger i fagfeltet elektroinstallasjon. Samfunnet og næringslivet er i endring og bransjen står i spissen for utvikling av ny teknologi i det grønne skiftet. Å ta fagutdanning i dag gir solid kompetanse, for kravene er store fra både myndigheter og kunder. Anleggene bli mer og mer kompliserte og det stilles stadig større krav til utførelse og dokumentasjon. Det er derfor viktig med dyktige fagarbeidere og et samfunn som vet å verdsette deres kompetanse.

Xpert Technology Group AS har til sammen 110 ansatte og en forventet omsetning i 2020 på 225 millioner. Bedriftene satser på lærlinger både for å rekruttere fagfolk til egen virksomhet, men også for å ta samfunnsansvaret det er å gi ungdom opplæring og formell kompetanse.

Firmaene i teknologigruppen Sondre er ansatt i, er miljøsertifiserte Miljøfyrtårn, og både Xpert Installasjon AS, BlueTec AS, Ditmar Enge Elektro AS, Tenvik Elektro og Enco AS er godkjente opplæringsbedrifter tilknyttet NHOs landsforening NELFO og deres opplæringskontor NEVO.

Et viktig kvalitetstegn for teknologigruppen er å få integrert lærlingene godt i bedriften. Dette gjør de gjennom en felles introduksjonsuke, hyppig kursvirksomhet gjennom egen «lærlingskole» og gjennom dyktige fagarbeidere som faddere og førstelinje opplæring. Samarbeidet med fylkeskommunen og skolene starter tidlig, og gode overganger er i fokus.

Enkelte kunder er svært bevisste og krever at 10% av utførte timer skal være gjort av lærlinger, dette er en ordning faglig leder Jørgen Landskaug syns er veldig god og tenker at flere bedrifter burde innføre som råd til sine kunder.

– Samfunnet trenger alle kloke hender og kloke hoder for å bygge opp det grønne, fornybare næringslivet, og for å sikre velferd og omsorg for alle i en framtid uten klimakrise. Sondre og andre lærlinger er en viktig del av dette og fylkeskommunens økte fokus på ny teknologi og tett samarbeid med næringslivet er et fokus for NHO Vestfold og Telemark i arbeidet med kompetansepolitikk og myndighetskontakt.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: