NHO

Innhold

Takk for 2018 - vi gleder oss til 2019

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

Christina, Hege, Helene, Vivil og Kristin ønsker alle en god jul!

Vi i NHO Vestfold og Telemark takker for godt samspill i året som snart er over og ser frem til nye muligheter i 2019- Ønsker deg og dine alt godt for julen og det nye året!

Takk til alle dere som har åpnet dørene for oss når vi har vært ute for å lytte og lære. Frisører og byggmestere, elektrikere og rørleggere, kokker, hotelldirektører og industriledere. Dere er bare noen av alle som med sitt lederskap og sin omstillingsevne inspirerer ansatte og oss til arbeid! La oss se tilbake på noen av høstens aktiviteter og treff.

 • Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen ble med på bedriftsbesøk til Volmax og Fosstech i Vestfold i juli. Stortingsrepresentantene Solveig Sundbø Abrahamsen og Kårstein Eidem Løvaas ble med oss til Greve Biogass. Bård Hoksrud ble med oss til familieeide Isola, som selger 90% av varene sine i EØS-land og har fabrikker Tsjekkia, på Røros og Notodden. EØS-avtalen sikrer Isolas varer tollfri flyt til hele EU og gjør at de er konkurransedyktige. Erlend Larsen, Lene Westgaard-Halle, Kårstein Løvaas Eidem og Dag Terje Andersen ble med til Skagerak Naturgass i Porsgrunn. 

 • Vår nye politiske rådgiver Hege Pflug bygger relasjoner og åpner dører for godt samspill og er til stor glede for regiondirektør Kristin Saga og resten av teamet. Hun gleder seg nå stort til 2019, for da er det lokal- og fylkestingvalg og det er viktig for næringslivet. I samtaler og undersøkelser sier bedriftene at 6 av 10 mangler kompetanse. Å satse på skole og utdanning er derfor en viktig lokalsak i tillegg til fokuset på næringsoffensive kommuner.

 • Vi jubler hver gang vi får gjennomslag for vår politikk, og verdt å nevne i år det at vi får fjernet grensen på 350 kroner for avgiftsfri netthandel. For Komplett og Grans Bryggeri betyr dette at de kan konkurrere på nesten like rammevilkår som utenlandske konkurrenter.  Nå jobber vi videre mot sukkeravgiften. Den rammer svært urettferdig fordi den ikke skiller mellom sukkerholdig og sukkerfri drikke.
 • Vi har aldri hatt så mange medlemmer, og dette gjør oss sterke! Vi er særlig fornøyde med at vi nå har Christina Kile med på laget. Hennes faglige bakgrunn innen salg- og markedsarbeid er til glede for både etablerte og nye medlemmer. Våre forsikringsordninger og nye produkter som for eksempel digitale håndbøker går unna som varme julekaker!

 • Vår egen advokat, Helene Naper har hatt et travelt år etter at vi slo sammen regionskontorene våre og ble NHO Vestfold og Telemark. I tillegg til mange samtaler, forhandlingsmøter og annen medlemsservice, har hun holdt konferanser og kurs med svært godt oppmøte. Meld fra om dere enda ikke er med i Helenes HR-nettverk.

 • Sett gjerne av tid til faglig påfyll neste år. Først ut er workshop i NHOs digitale håndbøker i Skien 17. januar og i Tønsberg  13. februar. Så følger tariffkunnskap for bedriften 5. mars 2019 på Klubben i Tønsberg, lokale forhandlinger 9. mai på Bø Hotell i Telemark og også 14. mai på Farris Bad i Larvik.

 • Mange bedrifter har søkt midler fra NHO Vestfold og Telemarks Kompetansefond og vi ser frem til å følge alle som iverksetter kompetansehevende tiltak og eller FoU-prosjekter. I 2018 fikk vi også USN - nå har regionen universitet! Og som om ikke det er nok har fått en sterkere og fusjonert fagskole. NHO gjør styrearbeid i samarbeid med våre bransjer og landsforeninger og kobler kontakter til felles nytte og utvikling.

 • I november rullet vi ut vår turne «Jenter og teknologi» som har som mål at flere jenter velger teknologi og realfag som utdanning. Vi tok med rollemodeller fra medlemsbedriftene og møtte nesten fem hundre jenter i november. Rådgiver Vivil Hunding Strømme var med. Hun leder også begge yrkesopplæringsnemndene i fylket sammen med LO og er initiativtaker til ulike rekrutterings- og karriereveiledningstiltak.

 • Gjennom årets «lærlingstafett» fikk 180 lærlinger plass i tillegg til den ordinære formidlingen som fylkeskommunen og opplæringskontorene står for i  ordinær drift. Nå handler det om å gjøre noe med rekruttering, karriereveiledning og dimensjonering, for mange lærebedrifter mangler  faktisk søkere.

 • Bedriftene i Vestfold og Telemark får ofte priser og utmerker seg lokalt og nasjonalt. RTC Offshore AS fra Telemark og Kabel Metall & Trafo Gjenvinning AS fra Vestfold ble årets vinnere av gasellekonferansen for Buskerud, Vestfold og Telemark 2018!. Sandefjordbaserte Soil Steam International vant Gründerprisen 2018 i Vestfold. 3. oktober fikk anleggsgartnerne Nils Karjetta i Aakerholt Steen og Lund og Kjetil Schwoch fra Strandman AS fikk gull i yrkes-EM

 • Klyngen Industrial Green Tech ble tildelt Arenastatus i Innovasjon Norges klyngeprogram Norwegian Innovation Clusters. Dette henger høyt! Vi følger spent med i utviklingen av verdens første klimapositive industriregion.

 • Arbeidet mot a-krim fortsetter og bedriftene i byggebransjen tar et særlig ansvar for det forebyggende arbeidet i privatmarkedet. I august hadde «Medbyggerne» aktiviteter på torgene i alle byer en lørdag og lot folk snekre mens de fikk en prat om å handle hvitt. Parallelt med dette jobber vi for en best mulig samhandling mellom etatene og de seriøse bedriftene.

 • Så er det på tide å se fremover. 8. januar 2019 arrangerer vi nettverkskveld på Næringslivets Hus i Oslo i forbindelse med NHOs Årskonferanse i Spektrum 9. januar. Vi setter fokus på hvordan Vestfold og Telemark kan ta en posisjon i en grønn fremtid. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen holder innlegg om næringspolitikk og stiller opp i sofasamtale med noen av våre medlemsbedrifter. Vi gleder oss, og håper vi ser mange medlemmer i Oslo den 8. januar. Ta kontakt om dere ikke er påmeldt enda.

 • Hold også av tirsdag 19. mars – da skal vi ha vår regionale årskonferanse «Vi og verden» i Bølgen i Larvik. Norge har lange og stolte handelstradisjoner, handel har lagt grunnlaget for vårt velferdssamfunn. Mesteparten av handelen har vi i dag med EU. EØS-avtalen gjør Norge til en del av et stort europeisk marked, både når det gjelder import og eksport. Dette er noe av det vi setter fokuset på denne dagen. Invitasjon kommer på  nyåret. 

Med ønske om gode juledager og en god start på 2019,  hjertelig hilsen Kristin Saga, regiondirektør  NHO Vestfold og Telemark