God Jul 2019

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

Dere som starter eller driver en bedrift og får den til å lykkes, bygger landet og framtiden. Vår jobb er derfor hver dag, i samarbeid med lands- og bransjeforeningene, å jobbe for at politikere og myndigheter legger til rette for et lønnsomt næringsliv som gir arbeidsplasser til folk, og inntekter til velferdsstaten. Her er et lite julebrev som oppsummerer noe av det vi har fått til sammen i NHO Vestfold og Telemark i år.

Kristin Saga er glad for å være tilbake i ledelsen av kontoret og takknemlig for den jobben teamet og vikar Nikolai har gjort mens hun har vært sykemeldt. På tampen av året rakk hun å synge julen inn på våre julegløggarrangementer, kåre Sandefjords modigste bedrift og se igjen mange bedriftsledere, samarbeidspartnere og politikere. Hun havnet også på glattcelle med politiet. Det var heldigvis med NRK for å oppfordre til trygge julebord!

Christina Kile sørger for å gi organisasjonen vår mer styrke i form av en voksende medlemsmasse. I løpet av 2019 har vi fått 198 nye medlemsbedrifter, der 29 av disse er gründerbedrifter. Nå har vi 2027 medlemmer med 36 339 årsverk i Vestfold og Telemark! Christina har også organisert og laget frokostmøter, kurs og møteplasser i store deler av Telemark og Vestfold dette året. Vi vil takke de mange bedriftslederne som åpnet dørene som vertskap for arrangementer og møteplasser.

Advokat Helene har hatt et travelt år, siden stadig flere av mange av medlemmene søker råd og trenger bistand av arbeidsrettslig karakter. Det varierer fra små avklaringer, til omfattende forhandlingsmøter i oppsigelsessaker. Hun ser samtidig at stadig flere bruker vår nettressurs Arbinn. Helenes HR-nettverk er også populært, i år har det vært fire gode og godt besøkte kursdager.

Hege Pflug har i jobben som politisk rådgiver hatt hovedansvaret for å koble medlemmene til politikere fra Storting, fylkeskommuner og kommuner. Sammen med Nikolai Boye og Vivil Hunding Strømme har hun lagt rammene for gode samtaler om næringspolitikk og samfunnsutvikling. Hele 70 ordførerkandidater signerte vårt «ordførerløfte», dette lover godt for konstruktivt samarbeid i 2020. Vi har også vært aktive som representanter for medlemmene i utviklingsarbeid i samarbeid med myndighetene og andre organisasjoner.

Temaene har blant annet vært Brexit, kompetanse, fagopplæring, inkludering, arbeidslivskriminalitet, moms, sukkeravgift, NTP-prosessen, utbygging av E18, InterCity-utbyggingen og fjellovergangen på E134. Sammen med medlemmer og samarbeidspartnere sikter vi mot mange gjennomslag i 2019.

Vårt mål er også å være et støtteapparat med medlemsfordeler som advokathjelp i arbeidsrett og rådgiving i arbeidsgiverspørsmål, beskyttelse av bedriftens varemerker og design, innkjøpkjeden vår, kursene, nettverkene eller løsningene NHO har for pensjon og forsikring. Ikke nøl med å ta kontakt med oss på glade dager når dere har noe å feire og ønsker publisitet, eller på vanskelige dager der vi kan bidra med NHO-fellesskapets ressurser på ulikt vis.

Vi ønsker alle en god jul og ser frem til et godt nytt samarbeidsår!