NHO

Innhold

Ut av siloene - til glede for lærebedrifter og lærlinger

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

#120 Fotograf: Vivil Hunding Strømme

Når en ungdom er ferdig på skolen, og trenger læreplass i bedrift for å fullføre utdanningen, er mange fagfolk involvert. De jobber i ulike lokaler i ulike deler av fylket, men ikke nå. I år jobber de sammen, bokstavelig talt!

Denne augustmåneden trenger de ikke ringe eller sende e-post til hverandre, for de har samme, midlertidige kontor! Her jobber koordinatorer fra videregående skoler, administrativt ansatte i fylkeskommunen, lærebedriftenes opplæringskontor, karriereveiledere, pp-tjeneste og oppfølgingstjeneste sammen. Kontrakter og nye lærebedrifter godkjennes, lister  oppdateres og ledere i bedrifter får kontakt med søkere. Slik blir elever til lærlinger - raskere. Nærings- og arbeidsliv får kompetansen, de unge blir ikke gående ledige.

Tiltaket er en del av det politisk vedtatte arbeidet "Flere unge i fast arbeid", i regi av VSV - Verdiskaping Vestfold. En arbeidsgruppe bestående av NHO, NAV, LO, fagopplæringsjef Kristina Rabe og prosjektleder Gro Merethe Rørvig er ansvarlige for planlegging og koordinering av arbeidet. 

Hvis du som leser dette er klar for å ansette en av de som står uten læreplass, eller kjenner noen som kan ansette, er vi der for å formidle kontakt. Vi rykker ut med den håpefulle og kan alt om det å ansette og følge lærlingen på veien mot et fag- eller svennebrev. Denne høsten skal ikke byråkrati og manglende sikkerhetsnett være hindringer for god formidling.  Bli med på krafttaket for årets kull?

Ta kontakt via e-post til: vhs@nho.no eller på telefon:  95936337

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: