NHO

Innhold

Være lærer for en dag om svart økonomi?

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

I uke 44, 28.10 til 1.11 er det tid for skoleaksjonen Vårt lokalsamfunn. Vil du være med en lærer i 2 timer i en 5. klasse for å snakke om arbeid, verdiskaping, skatt og velferd?

NHO og UE, Ungt Entreprenørskap er en del av det såkalte SMSØ, samarbeid mot svart økonomi sammen med KS, LO, YS, Unio og Skatteetaten, og det er vår jobb å rekruttere veiledere til den årlige "Vårt lokalsamfunn"-aksjonen i Telemark.

Elevene lærer om sammenhengene i samfunnet med utgangspunkt i sitt eget lokalsamfunn. Vår del er den tredje økta på dagen, "Myndigheter og skatt". For de fleste er det uvant å stå foran en stor gruppe elever. Ingen forventer at du er ekspert, og læreren vil være til stede for å bistå. Dere vil være to veiledere i klassen. Det finnes en egen- E-bok hvor du kan gjøre deg kjent med innholdet. Se E-bok her.

Har du generelle spørsmål om Samarbeid mot svart økonomi eller Vårt lokalsamfunn før du melder deg på? Du kan spørre oss på post@samarbeidmotsvartokonomi.no .

Samarbeid mot svart økonomi (SMSØ) arbeider forebyggende og holdningsendrende mot svart økonomi. Barn og ungdom er en viktig målgruppe. De mest kjente tiltakene er Spleiselaget for videregående skole, Spleiselaget Lærling og dataspillet Spleiselaget Byen (ungdomsskole) som vi driver selv. I tillegg har vi en avtale med Ungt entreprenørskap der vi tilbyr programmet Spleiselaget Regnskap for ungdomsbedrifter og studentbedrifter, og bemanner UEs program "Vårt lokalsamfunn" i barneskolen vanligvis en gang i året. De fleste tiltakene er fast bemannet med veiledere fra Skatteetaten. Når det gjelder Vårt lokalsamfunn rekrutterer vi fra alle partene i SMSØ.

https://www.samarbeidmotsvartokonomi.no/samarbeid-mot-svart-okonomi-fornyer-samarbeidet-med-ungt-entreprenorskap/

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: