NHO

Innhold

På tide med faglig påfyll?

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

Vi er godt i gang med å planlegge vinteren og vårens kurs. Følg med under fanen "arrangementer" slik at dere kan lære om digitale håndbøker, tariffkunnskap eller lokale forhandlinger.

Først ut er  workshop i NHOs digitale håndbøker i Skien 17. januar og i Tønsberg  13. februar. Så følger tariffkunnskap for bedriften 5. mars 2019 på Klubben i Tønsberg, lokale forhandlinger 9. mai på Bø Hotell i Telemark og også 14. mai på Farris Bad i Larvik. 

Digitale håndbøker handler om personalspørsmål, vi inviterer vi til workshop hvor du kan arbeide med din bedrifts personal eller HMS-håndbok . Produktet kan kjøpes for å spare bedriften  for tid og penger. Ta  med PC! 

En tariffbundet bedrift har et stort sett av spilleregler å forholde seg til. Det er viktig å kjenne til grunnleggende regler om rett og plikt i forholdet mellom partene. Bedriften og de tillitsvalgte opptrer også som samarbeidspartnere som har felles mål i en sunn økonomi, trygge arbeidsplasser, godt og utviklende arbeidsmiljø. God kunnskap om reglene og trygghet i rollen er avgjørende. Gjennom å forstå og praktisere Hovedavtalens innhold, både reglene og formålene og målsettingene, vil du bli trygg i rollen som forhandler og som leder av medarbeiderdrevet innovasjon.

Kursene om lokale forhandlinger  vil gi innsikt i hvilke forberedelser bedriften må prioritere før lokale forhandlinger og hvordan man kan gjennomføre en god forhandlingsprosess. Den lokale forhandlingsretten er hjemlet i de ulike overenskomstene. Bedrifter som er bundet av tariffavtale, skal tilrettelegge for at de tillitsvalgte kan forhandle lønn på vegne av sine medlemmer. Bedrifter uten tariffavtaler bør også ha gode prosesser for lokale forhandlinger.  Kurset skal gi innsikt i hvilke forberedelser bedriften må prioritere før lokale forhandlinger og hvordan man kan gjennomføre en god forhandlingsprosess.