Vil bli landets viktigste arena for mat, bærekraft og helse

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

#205

Bente Bugge-Erlingsen, daglig leder i Skjærsgårdsmat AS

Tønsberg inviterer til «Skjærgårdsmatuka» 24. til 30. august og sørger for at Vestfold og Telemark tar større plass på det nasjonale matkartet!

Tønsberglivet og andre samarbeidspartnerne i "Skjærgårdsmat" setter fokus på matglede, bærekraft og helse og skaper møteplasser som inspirerer til samarbeid, innovasjon og verdiskapning.

Skjærgårdsmat vil vise hvordan internasjonale og nasjonale utfordringer kan løses gjennom lokale initiativ. Alle er tjent med mer bærekraftig lokal matproduksjon, økt konsum av sunn mat og drikke og mer trivsel og sosialt liv med mat i sentrum. Skjærgårdsmat ønsker også å bidra til økt verdiskaping og rekruttering til næringer knyttet til mat og drikke.

Neste uke vil det myldre av liv mange steder i regionen.

·         Det rigges bugnende grønnsaksmarked utenfor butikker

·         Det blir lokalmatmarked på torvet i Tønsberg og Gjennestad i Stokke

·        Bryggefrokost serveres på Kysten med Tønsberg Blad

·         Du kan spise gode lokalmatretter på restaurantene Plassen,  Quality Oseberg, Paparazzi og Stasjonen

·         Unn deg after-work Skjærgårdscruise med mat og musikk

·         Barna kan lære om nyttedyr og skadedyr på Bydelshuset eller få søndagstur med grilling av mat på gård

·         Ansatte i skolesektoren kan melde seg på kurs i økologisk dyrking og jordhelse for skolehager.

Og sist men ikke minst, NHO Vestfold og Telemark  inviterer til dialogmøte mellom politikere og bedrifter med publikum som gjester og samtalepartnere. Bård Hoksrud og Lene Westgaard-Halle tar turen fra Stortinget, fylkesordfører Terje Riis-Johansen fra Skien og ordfører Anne Rygh Pedersen og gruppeleder i MDG Kjell Anders Lier stiller fra kommunene. 

I fjor kom det 15 tusen mennesker til matfesten i Skjærgårdsuka, og i år drømte man om enda flere deltakere. Slik blir det ikke, men smitteverntiltakene er gode - og mindre og mer lokale arrangementer vil samle gode krefter og bli viktige arenaer for å etablere kunnskap, bevissthet, eierskap og stolthet til den lokale matproduksjonen i Vestfold og Telemark.  Vel møtt!