NHO

Innhold

- Dette er gode nyheter

Nyhet, NHO Vestlandet

Publisert

-Vi er helt avhengig av å få flest mulig tilbake i jobb. Derfor er regjeringens plan for gjenåpningen av Norge godt nytt.

Næringslivet på Vestlandet kan være godt fornøyd med regjeringens plan som ble presentert i dag.
Den gir forutsigbarhet for hvordan bedriftene nå kan hente sine ansatte tilbake i jobb, sier regiondirektør i NHO Vestlandet, Grete Karin Berg.
Selv om dagens presentasjon ikke inneholder konkrete datoer, kan vi forvente at forutsigbarheten øker i takt med vaksinasjon og åpning, mener Berg.

For NHO er det første prioritert at vi unngår at den utviklingen vi ser i arbeidsledighet på Vestlandet blir en varig utvikling.  Vi må sikre at hele Vestlandet kommer tilbake i arbeid – så raskt som mulig.
Dette gjelder ikke bare for Vestlandet, men hele Norge, legger hun til.

Støtter prioriteringen av barn og unge
- Prioriteringen av barn og unge er riktig og viktig.  NHO støtter regjeringens prioriteringer av barn og unge ført, og arbeidsplasser som nummer to på listen.
Nå blir det særlig viktig at vi klarer å sette inn tiltak for studenter og lærlinger som har mistet deler av opplæringen sin under pandemien. 
- Disse må få alle den hjelpen som trengs for å ta igjen det tapte.
Retten til utdanning bør prioriteres, slik at vi sikrer god kompetanse for det næringslivet vi nå skal restaurere og videreutvikle, avslutter regiondirektøren.

NHOs innspill til regjeringen kan du lese her: