NHO

Innhold

Fløibanen - 100 år som medlem

Nyhet, NHO Vestlandet

Publisert

Fløyen

Utsikt fra Fløyen. Foto: Magnus Brekke Nygaard

I over 100 år har Fløibanen fraktet bergensere og tilreisende til Fløyen. Nesten like lenge har Fløibanen vært medlem av NHO.

Fløibanen har kjørt de 302 høydemetrene fra Bergen sentrum til utkikkspunktet Fløien hver dag siden oppstarten i 1918, med få unntak. Selskapet ble først etablert som en transportbedrift, og ble medlem av NHO allerede året etter oppstarten; nærmere bestemt 1. juli 1919.

Uvurderlig betydning for reiselivet

Over 2 millioner passasjerer tok Fløibanen i fjor, og banen er svært populær blant fastboende og tilreisende fra hele verden. I 2016 hadde kabelbanen hele 1,7 millioner påstigninger; et tall som viser at Fløibanen er en stor og viktig reiselivsaktør i turist-Norge.

–Fløibanen er et fyrtårn som attraksjon, og er av uvurderlig betydning for reiselivet i Bergen. Vi i NHO og NHO Reiseliv er stolte over å ha Fløibanen AS som medlem hos oss, forteller Wenche Salthella i NHO Reiseliv Vest.

Blomster til jubilanten

Salthella dukket selv opp ved Fløibanens lokaler i Bergen med blomster og gratulasjoner til jubilanten første juli. Du kan se video fra den høytidelige overrekkelsen på våre facebook-sider.

Anita Nybø er direktør for Fløibanen, og ble svært glad for blomster og gratulasjoner på årsdagen for medlemskapet. Hun understreket av medlemskapet i NHO og NHO Reiseliv har vært en stor hjelp for Fløibanen, og også vil være det i fremtiden.

–Vi er veldig stolte av å være medlem. Vi har bygd videre på tradisjon. Og vi er veldig fornøyd med en samarbeidspartner som gir gode rammebestillinger til oss som bedrift og ikke minst til de ansatte. Nå satser vi mot 100 nye år, avslutter Nybø. 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: