NHO

Innhold

God sommer fra oss i NHO Vestlandet

Nyhet, NHO Vestlandet

Publisert

#005

Vi ønsker deg en riktig god ferie :-)

Når sommeren står for døren er det tid et lite tilbakeblikk på det siste halve året. Og for et halvår dette har vært!

Konorapandemien traff norsk næringsliv raskt og hardt og førte til store konsekvenser og behov for rask omstilling. I NHO Vestlandet er vi imponert over medlemsbedrifter som hver dag står på for bevare arbeidsplasser, lokalmiljø, utvikle og omstille seg til nye markeder og en ny situasjon når hverdagen normaliseres igjen. Vi vet, ser og hører hver dag at utfordringen for medlemsbedriftene i vår region har vært både store og vanskelige. Dette gjelder særlig for reiseliv, servering- og overnattingssteder.

NHO Vestlandet har gjennom denne våren og forsommeren, sammen med mange gode alliansepartnere som LO, fylkeskommunen, NAV, i tillegg til våre kolleger i NHO sentralt og bransjene,jobbet intenst med å sikre best mulige rammevilkår for næringslivet i vår region. Det er vår målsetting at bedriftene skal komme gjennom denne perioden og igjen oppnå ny vekst.

En knalltøff periode er ikke over. Vi står fortsatt overfor utfordringer i næringslivet på Vestlandet. På vei inn i ferien jobber NHO fortsatt aktivt for at permitteringsperioden skal utvides til 52 uker. Vi tar med en liten gladmelding inn i starten på ferien når finansdepartementet akkurat har varslet at de snur i kravet om at bedrifter som skal søke om kompensasjonsordning må ha utbetalt lønn til minst èn ansatt i februar og mars 2020. Dette vil hjelpe situasjonen for sesongbedrifter med vinterstengt, som vi har mange av i vår region.

Synliggjøre verdien av ditt medlemskap

En ny situasjon krever omstilling og handlekraft. Gjennom hele våren har NHO Vestlandet invitert medlemsbedrifter til webinar. I perioden fra april til juni har vi holdt webinar om arbeidsrettslige spørsmål, gitt praktiske råd til bedriftsleder både på ferielov og permittering, vi har tipset om muligheten for å søke om midler til bedriftsintern opplæring, hatt spørsmål og svar med NAV, hatt workshop med fokus på bærekraft og ikke minst hatt egne webinar som forteller om medlemsfordelene du har som en del av NHO-medlemskapet ditt.

webinar nina tennebekk.jpg

Gjennom våren er det gledelig at over 5500 personer har vært påmeldt disse sendingene fra Vestland fylke og andre deler av landet. Tilbakemeldingene forteller også at det har vært nyttig og relevant for bedrifter og samarbeidspartnere. Mange har sendt oss innspill og ønsker på tema som medlemmene ønsker at vi tar opp.

Allerede nå kan vi avsløre at vi gleder oss til høsten, og har en plan for webinar gjennom høsten 2020 klar. Det blir både korte 15-minutters digitale sendinger med nyttige råd, og litt mer omfattende kurs.

Det er bare å glede seg!

Arbeidsgiverservice også gjennom sommeren

Selv om sommerferien står for døren betyr det ikke ferie for alle. En del av våre medlemsbedrifter trapper opp aktiviteten nå inn mot sommeren, mens andre benytter rolige ferieuker til å legge planer for høsten. Om du gjennom ferieukene har behov for tips, råd, veiledning eller en å spørre til råds i forhold til planlagt nedbemanning eller utvidet permittering – uansett utfordring så kan du alltid ta kontakt med våre advokater.

Arbeidsgiverservice er en av de nyttige medlemsfordelene ved å være medlem i NHO. Du finner kanskje svar på mange av dine spørsmål på nettsiden arbinn.no. Her finner du også maler og veilere som kan hjelpe deg videre. Ellers er våre advokater Nina eller Hildegunn tilgjengelig også gjennom sommeren.

hildegunn og nina.jpg(Foto: Toril Sunde Apelthun)

Invitasjon til en nyttig spasertur

For NHO Vestlandet er det viktig å kunne bidra til å skape nyttige møteplasser mellom politikere og bedrifter. Derfor inviterer vi gjennom høsten til arrangementet «Gå for Næringslivet» i hele regionen.

Fra nord til sør vil vi gjennom høsten invitere til en kort spasertur i flott natur, som også gir rom for gode samtaler mellom bedriftsledere og politikere. Slike møter kan bidra til større forståelse for hva bedriftene trenger for å skape vekst, sikre og bevare arbeidsplasser.

Vestlandet har mange og gode fortinn. Sammen må vi legge til rette for å kunne dra nytte av disse best mulig. Invitasjoner til «Gå for Næringslivet» sender på e-post til daglige ledere i medlemsbedrifter i aktuelt område. Men følg også med på våre nettsider og Facebook – her blir alle arrangement lagt ut. Alle er velkomne til å melde seg på. 

gfn på voss 350px.jpg(Gå for Næringslivet på Voss i juni. Foto: NHO Vestlandet)

God sommer!

Arbeidet fortsetter. NHOs innspill til Regjeringen for Statsbudsjettet for 2021 er allerede sendt. Vi har en lang liste over ting vi skal ta tak i til høsten. Både skatt på arbeidende kapital, permitteringsregelverket, satsning på grønn vekst og andre viktig rammevilkår som skal gjøre våre region konkurransedyktig. Vi er klare til å brette opp ermene og jobbe videre for medlemmene.

Men først;
Nyt tiden framover sammen med venner og familie. Legg gjerne turen innom en lokal bedrift eller besøk et sted du ikke har vært tidligere. Om du lurer på hvor turen skal gå? Da tipser vi gjerne om Vestland Fylkeskommune sine reisetips. Hver dag presenteres nye feriesteder. Bruk #vestlandssommer2020 og se alle de vidunderlige stedene du kan besøke i verden vakreste fylke.

image.png

Les gode reisetips på: https://www.vestlandfylke.no/opplev-vestland-i-sommar/

Vi håper ferieukene vil gi en velfortjent pause fra en hektisk og annerledes vår.

 

De beste ønsker om en riktig god sommer!

Grete Karin, Nina, Hildegunn, Wenny, Mona, Wenche, Magnus og Ann-Kristin


Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: