Foto:

IKEA – mye mer enn lave priser!

Nyhet, NHO Vestlandet

Publisert

Fra IKEA Solrun Hitland, Hilde Alnæs. Fra NHO Vestlandet Helene Frihammer, Nina Tennebekk og Mona Sandmo Nilsen. Foto:

IKEA har stort fokus på bærekraft og bidrar sammen med kunder og samarbeidspartnere til det grønne skiftet. Selskapet har en bærekraftstrategi som tar opp i seg flere aspekt ved bærekraft. Viste du at på IKEA kan du kjøpe gjenbrukte møbler som har fått nytt liv? Dette er et etterspurt tilbud som mange ønsker å benytte seg av.

IKEA ble grunnlagt av Ingvar Kamprad i 1943, og startet som et postordrefirma i den svenske byen Älmhult. I dag er IKEA et globalt varemerke for hjeminnredning. Det har vært en enorm utvikling, men visjonen er fortsatt den samme: å skape en bedre hverdag for de mange menneskene – for kunder, men også for medarbeiderne og alle som jobber hos leverandørene til IKEA.

IKEA finnes i 54 land og har 7 varehus i Norge med til sammen 3500 ansatte. IKEA jobber med mangfold og inkludering og hjelper folk til å komme i arbeid, i Bergen har de 14 arbeidstreningsplasser. IKEA jobber gjennom programmet «Broen til jobb» som har fokus på integrering der man går 3 dager i uken på skole og er 2 dager i uken på jobb. Deltakerne går gjennom et opplæringsprogram som skal få dem raskere ut i jobb, hvor elevene skal lære norsk og samfunnsfag, samtidig som de får en praktisk innføring i norsk arbeidsliv. «Broen til jobb», tidligere kjent som «Hurtigsporet», er et svar på regjeringens utfordring til næringslivet om å finne løsninger som kan integrere og inkludere flyktninger og innvandrere raskere til jobb og i samfunn. Det er et samarbeid mellom IKEA, NAV og Voksenopplæringen. Prosjektet er en del av et globalt initiativ og Ikea har som mål å starte programmer på 300 IKEA varehus i 30 land verden over.

Vil du vite mer om IKEAs bærekraftsmål så klikk deg inn her.

Vi i NHO Vestlandet er stolte av å ha IKEA som medlemmer i NHO og NHO Service og Handel.