NHO

Innhold

NHO-råd gir frisørsuksess i Bergen

Nyhet, NHO Vestlandet

Publisert

Kristin og Hildegunn snakker sammen i frisørsalongen.

STØTTESPILLER: Kristin Blytt Davidsen (t.v.) er administrerende direktør i Ramsvik og Ramm Frisører. Hun kan ikke få fullrost støtten hun får av NHO-advokat Hildegunn Ytrearne Nygård, som her har tatt plass i frisørstolen. Foto: Toril Sunde Apelthun.

– Vi har hatt svært få krevende personalsaker. Det er fordi vi stadig rådfører oss med NHO-advokaten, sier Kristin Blytt Davidsen.

Kristin Blytt Davidsen (51) er administrerende direktør i Ramsvik og Ramm Frisører. Hun har det overordnede ansvaret for bedriften med omlag 110 ansatte. Av disse er det til enhver tid mellom 20-30 lærlinger i de elleve salongene som ligger spredt rundt i Hordaland. Mange av de ansatte er i sin aller første jobb.

– Man skulle kanskje tro at med så mange unge ansatte, så ville personalsakene komme tett. Det er ikke tilfelle, sier direktøren. Hun gir mye av æren til sine kompetente avdelingsledere, samt til NHO-advokaten som har arbeidsrett som spesialfelt.

Advokathjelp i arbeidsrett er inkludert i medlemskapet

– Hildegunn er en fantastisk støtte. Dukker det opp gråsoner der vi føler oss usikre, så ringer jeg til henne. Hun svarer raskt, og ingen sak slippes før den er løst. Jeg opplever det også som en stor fordel at hun har en lokal forankring. Terskelen for å ta kontakt er lav, i og med at vi har møttes ansikt til ansikt mange ganger. Vi er begge fra Bergen, og Hildegunn forstår markedet vårt. I tillegg kjenner hun bedriften vår godt etter mange år som medlemsbedrift, sier Davidsen. Om hun kontakter NHO-advokaten to eller ti ganger i løpet av kvartalet, så kommer det ingen faktura i posten. Advokathjelpen er inkludert i medlemskapet.

Hva koster et medlemskap? Beregn medlemskontingenten helt uforpliktende

Ingen spørsmål er dumme

NHO-advokat Hildegunn Ytrearne Nygård (44) bekrefter at det er lav terskel for å ta kontakt.

– Jeg setter enorm pris på at medlemsbedriftene slår på tråden når de er usikre på noe. Det finnes ingen dumme spørsmål. Det er mye enklere for meg å hjelpe dem når de er i startgropen på en mulig konflikt enn når situasjonen har tilspisset seg, sier hun. Advokaten har kontor i Bergen, men hun er ofte ute hos bedriftene for å bistå ved behov. At Hordaland er et fylke med høye fjell og dype fjorder, stopper henne ikke.

– Når jeg er ute hos bedriftene får jeg en bedre forståelse for utfordringene de står overfor, sier hun.

Kontakt oss for alle spørsmål om medlemskap

#205

AKTIV HJELPER: NHO-advokat Hildegunn Ytrearne Nygård hjelper daglig lokale Hordaland-bedrifter med spørsmål knyttet til arbeidsrett. – Ingen spørsmål er for dumme, sier hun. Foto: Toril Sunde Apelthun.

Advokaten er som en ekstern HR-avdeling

I region Vestlandet har NHO over 3200 medlemsbedrifter. De aller fleste er små eller mellomstore bedrifter, akkurat slik som Ramsvik og Ramm Frisører. Den viktigste fordelen for medlemsbedrifter på denne størrelsen er at de slipper å føle seg alene med driften og personalansvaret.

– Jeg hjelper daglig bedriftsledere med arbeidsrett. Noen ganger på mitt kontor, andre ganger over telefon, eller vi møtes hos bedriften. For mange blir jeg som en ekstern HR-avdeling, sier advokaten. I den siste tiden har hun blant annet hjulpet mange bedrifter med å tolke regelverket rundt leie av midlertidig arbeidskraft. I fjor var det GDPR (personvernforordningen) bedriftene trengte hjelp med. Faktum er at lovverket som regulerer arbeidslivet er i stadig endring, og NHO-advokaten tilbyr alltid oppdaterte råd som hjelper medlemmene å orientere seg i endringene.

Medlemskapet er mer enn arbeidsrett

Medlemsbedriftene i NHO har i tillegg til advokathjelp i arbeidsrett også full tilgang på Arbinn.no. Dette er en digital arbeidsgiverportal som hjelper deg med den daglige driften av bedriften. Der kan de selv gå inn og finne maler for kontrakter og avtaler.

– For små bedrifter er dette en fantastisk mulighet. De slipper å bruke tid og penger på å produsere dokumentasjonen selv. De kan også være sikre på at alt av maler er oppdatert i henhold til lovverket, forklarer Nygård. En annen medlemsfordel NHO tilbyr er kurs og møteplasser for det lokale næringslivet. I høst er Brexit naturligvis på alles lepper. Kanskje ikke så overraskende i et av landets største eksportfylker. Dermed blir det kurs som tar for seg mulige konsekvenser for regionens bedrifter. Her kan medlemsbedriftene tilegne seg verdifull kompetanse, og ikke minst, bygge sitt lokale nettverk.

– Å være tett på pulsen i regionene er en av NHOs største styrker i mine øyne. Selv om jussen er lik enten du er i Alta, Oslo eller Bergen, så er det viktig for meg som medlemsbedrift å føle at de er her for meg – i min hverdag, sier Davidsen.

Søk om medlemskap i NHO

Som NHO-medlem får du blant annet disse fordelene:

  • Rådgiving fra våre advokater og eksperter om blant annet arbeidsmiljøloven, forsikringer, kontrakter og pensjonstilbud til ansatte.
  • Tilgang til politisk påvirkningskraft både lokalt og nasjonalt.
  • Kompetansehevende kurs lokalt som gjør deg til en relevant og oppdatert arbeidsgiver.
  • Hjelp fra NHOs regionkontor. De kjenner ditt nærmiljø og har lokale nettverk. 
  • Full tilgang til NHOs arbeidsgiverportal Arbinn.no. Dette er et verdifullt verktøy som hjelper deg i den daglige driften av din bedrift.
  • Bedriften blir også medlem i en landsforening/ bransjeforening. Her får du råd og hjelp i spørsmål som angår din bransje. De fleste tilbyr egne medlemsfordeler. 

Visste du at:

  • Gründerbedrifter kan bli i medlem i NHO for 2000 kr i året.
  • De fleste medlemsbedrifter i NHO er små og mellomstore.  

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: