NHO

Innhold

50 bedrifter og politikere ville gå for næringslivet

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

#205

Gå for Næringslivet. Aksel Reksten fra GE Healthcare snakker med byråd Hanna Marcussen fra MDG

Små og store bedrifter, etablerte store industribedrifter og gründere stilte opp for gode samtaler og en kopp kaffe med politikere i Frognerparken.

Sola skinte og det var rekordstort oppmøte da NHO Viken da arrangerte «Gå for næringslivet» i dag. Bystyrekandidater, ordføreren, en stortingsrepresentant og flere byråder møtte opp og for å lytte og spasere i parken.

-Bedriftene i byen ønsker en næringsaktiv kommune, som Oslo jo er. Beviset på det er at Oslo gikk til topps i NHOs Kommune NM, sa regiondirektør Nina Solli til de frammøtte.

Oppsummeringen etterpå viste at så vel bedrifter som politikere hadde fått noe ut av dagen.

-Oslo må bruke sin innkjøpsmakt. Anbud kan gå på andre ting enn pris, understreket Espen Fjeld i Energisalg Norge.

Hanna Marcussen hadde gått i parken med GE Healthcares  direktør Aksel Reksten. De hadde snakket byutvikling og næringsutvikling:

-For oss i Byrådet er det viktig å huske på å bevare industriarbeidsplassene i Oslo når vi skal drive med byutvikling, sa hun.

Næringsbyråd Marthe Scharning Lund fikk med seg signalene fra byggebransjen om å gjøre saksbehandlingen i byggesaker mer effektiv og forutsigbar:

-Vi skal fortsatt lytte til hva naboer mener i byggesaker. Det kan ta tid men vi skjønner hvor viktig det er å få ned saksbehandlingstiden. Dette jobber vi med, lovet hun.

Venstres Guri Melby hadde snakket med Bravidas Geir Andersen om miljøvennlig transport og lærlinger. Hun var opptatt av bedre samarbeid mellom skole og bedrift: Skolene kan bli bedre her, mente hun.

Pia Farstad Hall fra Høyre og Cecilie Trøan Kjelsaas fra Wallmans salonger var skjønt enige om at moms på kultur var en dårlig idè.

Sps Margaret Eide Hillestad oppsummerte samtalene slik: Jeg har lært veldig mye her i dag!

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: