NHO

Innhold

Ny deltager-rekord! Regional Årskonferanse & Vorspiel

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

Regional årskonferanse Oslo 2020

Drøye 300 deltagere deltok på NHO Viken Oslo sin Regional Årskonferanse & Vorspiel på Clarion Hotel the Hub 7. januar 2020 Foto: Trygve Sørli

Vi slo alle deltaker-rekorder og samlet drøye 300 bedriftsledere, politikere og ledere til en særdeles vellykket ettermiddag.

For tredje år på rad har den Regionale Årskonferansen i Oslo vært formet i en litt mer ledig stil, som et vorspiel, ettermiddagen før NHOs nasjonale årskonferanse. Årets arrangement ble for første gang gjennomført som et talkshow hvor vi diskuterte seriøse temaer med regionalt innhold og selvsagt smakebiter fra den nasjonale konferansen. Talkshowet ble etterfulgt av AfterShow og gode samtaler.

Neste trekk
Vi bor i et av verdens beste land, men det er ikke kommet av seg selv. Vi har tatt valg som har stått seg godt over tid. Hvordan klarer vi det videre? En god fremtid skapes gjennom de valgene vi tar. I Norge har vi flere naturgitte fortrinn og naturressursene er mange. I tillegg har vi det vi kan kalle kulturelle fortrinn, vårt samfunn er preget av tillit, godt samarbeid mellom partene i arbeidslivet, små forskjeller og høy kompetanse.

Men det er nå det gjelder. Det er nå vi skal ta valgene som vil prege fremtiden. Valgene vi tar skal løse klimautfordringene, gjøre det lettere for bedriftene å skape jobber og gi folk den kompetansen de trenger. Ofte blir vi veldig bekymret når vi snakker om disse store utforingene, men vi tror det også er grunn til å være optimister.

Talkshow
Vi ville vise hvilke muligheter som ligger foran oss, både for samfunnet, bedriftene og enkeltmennesket, og diskuterte hvilke trekk vi må ta for å sikre en god fremtid for VÅR region. Nina Solli, regiondirektør i NHO Viken Oslo og Gjermund Løyning, direktør samfunnskontakt i NHO var eminente programledere. De ledet oss gjennom kveldens temaer og hadde med seg gjester drivende dyktige i sitt fag. Les mer om tema og gjester nederst i saken.

Christer Olsson og AfterShow
Christer rundet av kvelden med tankefrø og verktøy deltakerne umiddelbart kunne ta i bruk i hverdagen. Drøyt 300 gjester satt bom stille og lyttet engasjert i 45 minutter. Dermed var det duket for AfterShow, gode samtaler og topp stemning. DJ og saksofonist holdt atmosfæren i perfekt dimensjon frem til vi rundet av kvelden klokken 21:00.

Om Christer Olsson:
Christer er reisende i sund fornuftog en av Nordens mest populære forelesere, han er suksessforfatter, coach for noen av Nordens mest erfarne ledere, deriblant Petter Stordalen, og han er nominert til Årets Taler. Christer lykkes fordi han snakker enkelt, tydelig og lettfattelig. Hans ambisjon er å så tanker som får deg til å gå fra å tenke til å gjøre, enten det er for deg selv, dine relasjoner eller din arbeidsplass. Han er bestemt på at alt som ikke er under utvikling er under avvikling.

Talkshow – Tema og gjester.

1. SMARTE BYER – Hva slags byutvikling trenger vi fremover? Hvordan skal vi utvikle bærekraftige og smarte byer i Viken og Oslo, som legger til rette for vekstkraftige bedrifter og som er attraktive å bo i?

Gjester:

  • Kari Aina Eik (Generalsekretær i Organization for International Economic Relations (OiER), direkte fra FN i Wien hvor hun leder FNs satsing for å gjøre byer smartere.
  • Christine Grape, Daglig leder i Grape Architechts , nestleder i styret til NHO Viken Oslo, arkitekt, grunder og og byutvikler.

2. BÆREKRAFT OG SIRKULÆR ØKONOMI – Hvordan kan vi gjenbruke ressurser, og hvilke forretningsmuligheter ligger det i dette for etablerte bedrifter?

Gjester:

  • Per Ola Ulseth, direktør for prosjktutivkling i Entra. Eiendomsutvikler og ekspert på såkalte powerhouse og han har klokketro på resirkulering.
  • Ragnhild Borchrevink, administrerende direktør i Veas og leder for Norges største renseanlegg for avløpsvann for 750 000 beboere rundt Oslofjorden med spennende tanker om hvordan avløpsvannet kan utnyttes.
  • Haakon Tronrud, administrerende direktør i Tronrud Eiendom. Eiendomeiendomsutvikler og tidligere byggmester og entreprenør, styreleder i NHO Viken Oslo, sterkt engasjert i næringspolitikk og spesielt samferdsel. Han er også en sterk pådriver for bærekraft og miljøtenkning.

3. DATA SOM KILDE FOR VERDISKAPING – Hvilke muligheter finnes for etablering av nye ideer og bedrifter i dette segmentet i Viken og Oslo? Hvordan kan vi stimulere til at flere vil satse?

Gjester:

  • Erland Skogli, partner i Menon
  • Knut Johansen, Administrerende direktør i eSmart Systems
  • Soheil Dabestani, CEO og Founder i Diffia AS

4. DETTE MENER FREMTIDENS POLITIKERE – En interessant samtale der to unge politikere gir sine synspunkt på regionens muligheter og hva de ser som neste trekk utviklingen.

Gjester:

  • Kamzy Gunaratnam, Varaordfører i Oslo for Arbeiderpartiet
  • Øystein Sundelin, gruppeleder for Oslo Høyre

 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: