ÅRETS JULEHANDEL: - Legg igjen pengene i Viken og Oslo!

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

Den beste handelen gir ikke bare glede for mottaker, men sikrer også lokale arbeidsplasser. Derfor: Handle lokalt!

Nå er vi inne i Black Week og folk i Oslo og Viken skal svi av 11-12 milliarder kroner på julehandelen. Da er det avgjørende hvor og hva vi kjøper. Den beste handelen gir ikke bare glede for mottaker, men sikrer også lokale arbeidsplasser, mener Nina Solli regiondirektør i NHO Viken Oslo.

Årets julehandel i Viken ligger an til å bli på hele 26,9 milliarder kroner. Dette viser en fersk prognose fra NHO Service og Handel. Hver innbygger i Viken ligger i år an til å handle for 11.282 kroner og Oslo topper dette med over 13.000 kroner per innbygger. Netthandel vil utgjøre en vesentlig del.

Prognosen omfatter nordmenns varehandel i Viken og Oslo inkludert mva i november og desember.

 

NHO Viken Oslo har tre oppfordringer til innbyggerne ved inngangen til julehandelen:

  1. Kjøp lokale opplevelser

Gjenåpningen av samfunnet gir en perfekt mulighet til å støtte bransjer preget av mye nedstenging. I år er derfor opplevelser den perfekte gave – både kortreist og bærekraftig. Du kan støtte lokale bedrifter nå før jul, eller kjøpe gavekort på overnatting, mat, drikke og andre opplevelser, og glede deg til nye opplevelser i 2022.

  1. Bruk de butikkene du vil ha i fremtiden – handle lokalt

-Du må ikke kjøpe brukt eller lage gavene selv for å gjøre julehandelen med god samvittighet, sier regiondirektør Solli. Å handle lokalt er bra for både klima og arbeidsplasser. Du må gjerne også finne varer og tjenester som er lokalt produsert og utført. Internasjonal transport har store utfordringer om dagen. I år risikerer du at gaver du bestiller på nett ikke rekker fram i tide.

  1. Å handle lokalt kan også bety å handle på nettet.

Mange handler mat og julegaver på nett. Men de lokale butikkene taper på at folk handler julegaver på nett i utlandet. Sjekk derfor om din lokale gavebutikk har en nettbutikk også.

Flere tall om årets julehandel finner du her