NHO

Innhold

Bedriftene melder om lavere etterspørsel og redusert omsetning

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

Krisen er ike over for bedriftene

Koronapandemien preger fortsatt bedriftenes hverdag

- Situasjonen er svært ulik mellom ulike bransjer. Særlig reiselivet, samt transport på land, i luft og på sjø, peker seg ut negativt.

Pandemien har ført til omsetningssvikt og økt ledighet. I region Viken Oslo er Oslo, Ullensaker og Kongsberg spesielt utsatt. En av tre av bedriftene i Oslo og Kongsberg har planer om oppsigelser på grunn av koronaviruset. I Ullensaker melder seks av ti bedrifter at de planlegger oppsigelser.

- Det er dramatisk.  Når det gjelder bransjer reiseliv og transport på land, luft og sjø spesielt utsatt, sier regiondirektør Nina Solli.

Ny, dyster NHO-rapport: Nå blir det verre igjen

- Nå uteblir både norske og utenlandske reisende, samtidig som konferansemarkedet har vært tørt i hele perioden. Dette gjør at reiselivet blør. Dette slår såpass kraftig ut, at totalbildet for hele næringslivet blir en liten forverring. Forbedringen vi har sett over flere måneder, er over – eller i de minste satt på vent.

- Det er varslet at regjeringen vil komme med nye krisetiltak mandag, for å hjelpe næringer som er nedstengt eller indirekte rammet av nedstenging. Denne gangen skal det være reiselivet og eventbransjen som tilgodeses. Det er helt nødvendig for å hindre konkurser, sier Solli.

Flere nøkkeltall finner du her

Det er noen lyspunkter i undersøkelsen også. Det går bedre for mange av bedriftene i de fleste kommunene i Viken. Ihvertfall er det færre som svarer at det det er reell risiko for konkurs enn det var i juni.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: