NHO

Innhold

Bedriftene melder om manglende kompetanse

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

NRK Østfold studio 18.09.2019

Regiondirektør Roald Gulbrandsen stilte på NRK Østfold studio for å kommentere NHOs Kompetansebarometer 2018 som viser at bedriftene mangler tilgang til riktig kompetanse.

NHOs kompetansebarometer 2018 er nå klar med Østfold-tall. Kompetansebarometeret er
en årlig kartlegging av kompetansebehov i NHOs medlemsbedrifter. Undersøkelsen ble gjennomført av NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning) i mai i år.

I Østfold svarer hele 52 % av bedriftene at de i stor eller noen grad har et udekket kompetansebehov. Hele 64 % av bedriftene i Østfold sier at de har behov for utdanningsnivå fullført videregående opplæring, yrkesfaglige programmer (fagbrev, svennebrev). Teknikk og industriell produksjon (TIP) står øverst på behovslisten til bedriftene.

- Vi har mange dyktige unge østfoldinger som er glad i jobben sin og glad for at de har en fagutdannelse, sier Gulbrandsen til NRK.

Når regiondirektøren blir spurt mangelen på tilgang til kompetanse for bedriftene påpeker han at det gode samarbeidet næringslivet har med det offentlige og skolene må bli enda bedre og vi må sammen sørge for at utdanningssystemet er i takt med bedriftenes behov. 

-Vi må jobbe enda tettere sammen, sier Gulbrandsen.

Videre understreker Gulbrandsen at yrkesfag er et smart valg for ungdommen.

- Det er et godt lønnsnivå blant fagarbeiderne og med spennende arbeidsmuligheter i Østfold, jeg tror også foreldre må bli enda flinkere til å sette seg inn i hva slags muligheter og kompetanse yrkesopplæring tilbyr, avslutter Gulbrandsen.

Se hele nyhetsinnslaget og intervjuet her.     

Kilde: NRK Østfold

 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: