NHO

Innhold

Bedriftene speed-datet listetopper

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

#205

Speed-date mellom politikere og bedrifter er nyttig og lærerikt for begge parter. Kari Sofie Bjørnsen (H), Ivar Granum (Ap), Reidar Kleppe (Ap) og Arne Landmark fra Backe Stor-Oslo.

Listetopper til høstens valg fra Asker, Bærum og Viken møtte lokale bedrifter på NHO Viken Oslos politiske verksted hos JodaCare i Asker torsdag.

NHO Viken Oslo arrangerer politiske verksteder til sammen 13 steder. Det første verkstedet ble arrangert på Kongsberg 6. juni, det siste på Nedre Romerike 22. august. De fleste samlingene finner sted i juni.

Bedriftene som stilte opp i Asker for å snakke med 13 politikere fra Pensjonistpartiet, Frp, Høyre Arbeiderpartiet, Venstre og Liberalistene var Aberia Avlastning, JodaCare og Backe Stor-Oslo. Politikerne fikk høre om anbud, om privat velferd og om lange saksbehandlingstider i byggesaker. "Mye å lære" var oppsummeringen fra politikerne.

Forutsigbare rammebetingelser

Administrerende direktør i Backe Stor-Oslo, Arne Landmark understreket hvor viktig effektiv byggesaksbehandling var for dem og etterlyste større forutsigbarhet:

-Hvis Asker og Bærum ønsker å være vekstkommuner, er det viktig å prioritere saksbehandlingen i byggesaker. Kanskje de skal ansette noen fler?

Aberias regionsleder for Oslo Øst og Akershus Nina Skrede tilbyr avlastningshjem til barnevernet og personlige assistenter (BPA). Hun fikk spørsmålet «Er du en velferdprofitør?» Det spørsmålet er en privat tilbyder om omsorgstjenester vant til å få. Hun tok det med et smil

-Vi tilbyr tarifflønn og vi har en turnus som våre ansatte liker. Turnusen bidrar til at brukerne, som er barn, har færre å forholde seg til. Det gir dem ro og trygghet, sier hun.

- Vi jobber etter hjertet, ikke etter lommeboka, legger kollega Ida Marie Halvorsen til.

Kristil Erla Håland fra JodaCare fortalte sin gründerhistorie og om selskapet JodaCare. Selskapet har en digital kontaktbok som bidrar til å styrke samhandling mellom pårørende og hjelpere i eldreomsorgen. Appen som brukes er kjøpt inn av flere kommuner, blant annet Oslo, men ikke av Asker og Bærum kommune. Hun etterlyste satsing på lokale innovative bedrifter fra kommunenes side, i innkjøp ikke bare i festtaler.

Viktig dialog

-Kommunene er svært store bestillere, og derfor veldig viktige for oss. På politisk verksted får vi anledning til å diskutere både hva vi som bedrift er opptatt av og hva politikerne vil prioritere. Det gir godt grunnlag for videre dialog. Det er nyttig, sier Landmark. 

Backe Stor-Oslo, som blant annet skal bygge Risenga Ishall, ville gjerne fortsette praten med Asker-politikerne han møtte da arrangementet hele var slutt: Endelig møter jeg politikere som lytter! utbrøt Landmark.

På bildet fra venstre: Speed-date mellom politikere og bedrifter er nyttig  og lærerikt for begge parter. Kari Sofie Bjørnsen (H), Ivar Granum (Ap), Reidar Kleppe (Ap) og Arne Landmark fra Backe Stor-Oslo.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: