NHO

Innhold

Fremtidens arbeidsliv mottok fag- og svennebrev

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

Nina Solli deler ut fagprøvemedalje til Hans Vegar Danielsen i IKT – servicefaget

Nina Solli deler ut fagprøvemedalje til Hans Vegar Danielsen i IKT – servicefaget

443 nyutdannede fagarbeiderne og svenner mottok sine fagbrev og svennebrev i forrige uke.

Regiondirektør Nina Solli i NHO Viken Oslo delte ut samtlige fag- og svennebrev. Hun er leder av Yrkesopplæringsnemnda i Oslo.

Hovedtaler under arrangementet var NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid. Han tok opp bedriftenes kompetansebehov.

-Seks av ti bedrifter får ikke tak i den kompetansen de har behov for. Det er hendene og hodene våre som driver Norge fremover. Det er dere. Husk at dere ikke bare skal fylle en rolle – dere skal også forme den. Og gjennom å ta plass, ta initiativ, være nysgjerrige og kreative – så driver dere arbeidsplassen fremover. Det øker deres verdi for bedriften og det øker bedriftens verdi, sa Almlid og ønsket de nye fagarbeiderne velkommen til arbeidslivet.

-Utdeling til 443 fagarbeidere er ny rekord i Oslo, sier Solli som har noen års erfaring med denne typen utdelinger.

- Heldigvis ser vi også at søkningen til yrkesfag øker, selv om målet om 30 prosent på yrkesfag i Oslo er et stykke unna. Det ble avholdt totalt 2359 fagprøver og svenneprøver i Oslo i 2018. Dette tallet blir noe høyere i år fordi tallet på praksiskandidater går opp hvert år.

- I Oslo er det særlig fagarbeidere innenfor bygg- og anleggsteknikk det er behov for. Det viser NHOs kompetansebarometer for 2019. Men også elektrofag er det stor etterspørsel etter, understreker Solli.

Hun delte også ut prisen til årets fagarbeider. Om kandidaten skrev prøvenemnda:

«Kandidaten leverer en svært godt gjennomtenkt plan for hvordan fagprøven skal gjennomføres. Prøvenemnda oppfatter kandidaten som utrolig faglig sterk, og er imponert over kandidatens bruk av teknisk terminologi. Kandidaten oppleves som bunnsolid faglig og prøvenemnda ville ansatt kandidaten umiddelbart i egen bedrift. Prøvenemnda har aldri sett en klarere og mer overbevisende " Bestått meget godt"». Fagprøvemedaljen gikk til Hans Vegar Danielsen i IKT – servicefaget.

Rørleggerfirmaet Eriksen og Jensen AS mottok Oslo kommunes fagopplæringspris.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: