Gjermund Løyning ny regiondirektør i NHO Viken Oslo

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

Gjermund Løyning er ansatt som ny regiondirektør i NHO Viken Oslo. Han begynner 1. april.

NHO har ansatt Gjermund Løyning som regiondirektør i Viken Oslo. Han begynner i jobben 1. april. Løyning kommer fra stillingen som direktør for Område Samfunnskontakt i NHO.

- Jeg gleder meg stort til å ta fatt på jobben som regiondirektør, og sammen med de dyktige kollegene i NHO Viken Oslo jobbe for å skape arbeidsplasser og verdier i regionen jeg kommer fra. Jeg har alltid sett på regionapparatet som et av NHOs største konkurransefortrinn, og ser spesielt frem til å komme enda tettere på medlemmene våre, sier Løyning. 
 
NHO Viken Oslo er det største av NHOs totalt ti regionkontor, og har ca 9 350 medlemsbedrifter. Styreleder Martin Holmen i NHO Viken Oslo er glad for at Løyning har takket ja til jobben.
 
- Han har en solid kompetanse og erfaring, han kjenner næringslivet godt og nyter stor tillit i hele NHO-fellesskapet etter sin lange fartstid, sier Holmen.
 
Løyning har lang fartstid fra NHO-fellesskapet. Han har jobbet som myndighetskontakt i både i Energi Norge og NHO. De siste tre årene har han vært direktør for samfunnskontakt i NHO, og siden mars 2020 har han hatt det koordinerende ansvaret for koronahåndteringen i NHOs ledelse. Løyning har også erfaring fra Bondevik II-regjeringen, da han jobbet som politisk rådgiver for kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland.  
 
- Gjermund har en lang og sterk erfaring fra politisk arbeid, og meget god kjennskap til både små og store medlemsbedrifter i NHO. I tillegg har han et solid nettverk i næringslivet og politikken. Vi er veldig glade for å få ham som en sentral del av regionlaget vårt, sier Christian Chramer, områdedirektør for medlem og region i NHO.  
 
Gjermund begynner som regiondirektør 1. april. Benedicte Røer fortsetter som fungerende regiondirektør fram til det.