NHO

Innhold

Ikke avlys julebordet på grunn av korona!

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

Årets julebord trenger ikke avlyses men smittevern må hensyntas

Opprett dialog med serveringsstedet i god tid i forveien slik at bedriften og serveringsstedet sammen kan finne ut hvordan best tilrettelegge for et trygt arrangement

Hoteller og restauranter har vanskelige tider i så vel Oslo som Viken. Samtidig vurderer mange bedrifter å avlyse julebordet selv om mange ansatte har sittet isolert på hjemmekontor siden mars. Det finnes gode alternativer til å avlyse julebordet, mener regiondirektør i NHO Viken Oslo, Nina Solli.

Solli mener bedriftene kan opprette dialog med serveringsstedet i god tid i forveien slik at bedriften og serveringsstedet sammen kan finne ut hvordan dere best mulig tilrettelegger for et trygt arrangement.

NHOs ferske medlemsundersøkelse viser at mens åtte av ti bedrifter i Oslo hadde julebord for sine ansatte i fjor, så har bare to av ti bedrifter planlagt dette i år. Tre av fire Viken-bedrifter hadde julebord i fjor, mens bare en av fire Viken-bedrifter planlegger dette i år.

En fersk analyse viser at norske reiselivsbedrifter har tapt 41 milliarder kroner fra januar til og med august 2020, som følge av koronakrisen.

-For det første mener jeg det er litt tidlig å avlyse julebordet i midten av oktober. Smittetallene kan endre seg fram mot november og desember, sier Solli.

-For det andre er restauranter og spisesteder gode på dette med smittevern og avstandskrav. Jeg mener at julebord bør kunne la seg gjennomføre, med NHO Reiselivs smittevernsveileder for julebord i bunn og med moderat alkoholkonsum. Julebord trenger ikke være synonymt med fyll, understreker Solli.

- For det tredje må det være mulig å avvikle julebord i små grupper. Alternativt kan de ansatte få gavekort som de istedenfor kan bruke sammen med sin familie. Det siste er jo ikke det samme som å avslutte året sammen med kolleger, men på denne måten blir uansett serveringstilbudene benyttet. Dette er fint for de ansatte, men kan også være med å redde arbeidsplasser i regionen

-For det fjerde trenger ikke julebordet foregå før jul. Julebordet kan legges til januar, så har man noe hyggelig å se fram til også etter jul, foreslår Solli.

Flere tips til årets julebordkomite

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: