Solli mener bedriftene kan opprette dialog med serveringsstedet i god tid i forveien slik at bedriften og serveringsstedet sammen kan finne ut hvordan dere best mulig tilrettelegger for et trygt arrangement.
NHOs ferske medlemsundersøkelse viser at mens åtte av ti bedrifter i Oslo hadde julebord for sine ansatte i fjor, så har bare to av ti bedrifter planlagt dette i år. Tre av fire Viken-bedrifter hadde julebord i fjor, mens bare en av fire Viken-bedrifter planlegger dette i år.
En fersk analyse viser at norske reiselivsbedrifter har tapt 41 milliarder kroner fra januar til og med august 2020, som følge av koronakrisen.
-For det første mener jeg det er litt tidlig å avlyse julebordet i midten av oktober. Smittetallene kan endre seg fram mot november og desember, sier Solli.
-For det andre er restauranter og spisesteder gode på dette med smittevern og avstandskrav. Jeg mener at julebord bør kunne la seg gjennomføre, med NHO Reiselivs smittevernsveileder for julebord i bunn og med moderat alkoholkonsum. Julebord trenger ikke være synonymt med fyll, understreker Solli.
- For det tredje må det være mulig å avvikle julebord i små grupper. Alternativt kan de ansatte få gavekort som de istedenfor kan bruke sammen med sin familie. Det siste er jo ikke det samme som å avslutte året sammen med kolleger, men på denne måten blir uansett serveringstilbudene benyttet. Dette er fint for de ansatte, men kan også være med å redde arbeidsplasser i regionen
-For det fjerde trenger ikke julebordet foregå før jul. Julebordet kan legges til januar, så har man noe hyggelig å se fram til også etter jul, foreslår Solli.
Flere tips til årets julebordkomite