Lierpatriot med en hemmelig last

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

Han er oppvokst i det han kaller Norges flotteste kommune. Med bakgrunn fra Høyre og studentorganisasjonen ANSA har han også en dragning mot Skottland. Møt Ole Kristian Bratset .

Ole Kristian Bratset begynte i NHO Viken Oslo 18. mai.

- Hvem er Ole Kristian Bratset?

-Jeg er 29 år og oppvokst i Norges flotteste kommune, nemlig grønne Lier. Bodde der fra jeg var tre måneder gammel, til jeg flyttet til Edinburgh i Skottland for å studere etter videregående. Jeg tilbragte fire fantastiske år i Skottland hvor jeg tok en master i historie og politikk ved The University of Edinburgh.

- Hvordan vil du beskrive deg selv med tre ord?

- Utadvendt, nysgjerrig og optimistisk

- Hva skal du jobbe med i NHO Viken Oslo?

- Jeg skal jobbe som politisk rådgiver med ansvar for valgkretsen Akershus og med ansvar for kompetansepolitikk og a-krim.

- Hvorfor gir det mening å jobbe i NHO?

- Det private næringslivet er den viktigste motoren for å skape verdier, som igjen kan skape den velferden vi ønsker oss og er vant med her i Norge. Det er derfor svært meningsfullt å få anledning til å arbeide hver dag for å sikre beste mulig rammevilkår for at næringslivet kan gjøre det de kan best, nemlig skape jobbet og verdier.

-Hjemmekontor eller NHO-huset?

- En god kombinasjon! Særlig etter at jeg ble far, da er fleksibiliteten blitt utrolig verdifull.

-Nyheter eller Netflix?

- Vanskelig valg, men jeg klarer meg mye lengre uten Netflix enn uten nyheter!

- Ferie på fjellet, ved sjøen eller i storby?

- På fjellet.

- Hva er det mest spennende du har opplevd i jobb-sammenheng?

- Jeg har vært utrolig privilegert allerede i en foreløpig rimelig kort karriere. Eksempelvis tiden som president i ANSA – Association of Norwegian Students Abroad da jeg fikk besøke norske studenter verden over, faktisk så var jeg innom 30 ulike land i løpet av to år!

- Hvilken kjent person har du møtt eller kunne du ønske å møte?

- I min tidligere jobb var jeg så heldig å få tilbringe en del tid med et av mine største politiske idoler, Kåre Willoch, på et Høyre-landsmøte. Jeg har aldri vært så begeistret over å få muligheten til å kjøre noen til togstasjonen noen gang!

-Hva gjør du når du skeier ut?

- Lager veldig god mat, drikker veldig god whisky og gjør ellers så lite som overhodet mulig!

- Har du noen skjulte talenter som ikke kommer fram i jobb-sammenheng?

-Jeg kan spille ukulele, også tør jeg påstå at jeg er godt over snittet kunnskapsrik når det gjelder Skottland og særlig den skotske nasjonaldrikken, whisky!

-Ellers?

-Bruker mye tid på slektsforskning og er over snittet glad i å lese biografier. Den siste jeg leste var om Fridtjof Nansen i to bind: Oppdageren og Utfordreren.