NHO

Innhold

Økt gjennomslag i Viken og Oslo

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

NHO Viken Oslo 1 år

NHO Viken Oslo feirer 1 år. Vi lanserer samtidig våre årskonferanser for 2020

1. november fyller NHO Viken Oslo 1 år. Dette er NHOs største region med 8525 medlemmer og mer enn 205.000 årsverk og mange politiske gjennomslag.

- Helt siden 1. november 2018 har vi reist rundt på kryss og tvers og besøkt bedrifter fra Halden til Hallingdal. Vår kraft og synlighet har økt med sammenslåingen av NHO Østfold, NHO Buskerud og NHO Oslo og Akershus til NHO Viken Oslo. Vi har hatt hele 1300 medieoppslag siden 1. november i fjor, sier regiondirektør Nina Solli.

Kommunevalgkamp

-NHO Viken Oslo har vært opptatt av å sette næringspolitikk på dagsordenen i lokalvalgkampen. Derfor var det svært gledelig at mer enn hundre ordførerkandidater signerte vårt ordførerløfte i region Viken og Oslo. Dette var resultatet av 13 politiske verksteder i alle deler av de fire fylkene, sier Solli.

-Nå etter valget ser vi at våre formuleringer går igjen i mange av de politiske plattformene i kommunene, ikke minst i Viken fylkeskommune og i Oslo. Det dreier seg alt fra næringspolitikk til samferdsel og skolepolitikk. Men vi har fortsatt en jobb å gjøre på flere områder. Det vi ikke liker er lovnadene om å kutte ut private leverandører av pleie- og omsorgstjenester i Oslo samt ønsket om å trenere E18-utbyggingen, sier Solli.

Samarbeid med LO

-Vi har over lang tid hatt god kontakt med LO både i Akershus, Østfold og Buskerud. Vi har blitt enige om å bruke tiden sammen på det som forener oss, og ikke det vi er uenige om, sier Solli. ​

-Vi har jobbet opp mot politikerne og administrasjon i Viken for å få til et kontaktutvalg tilsvarende som Regjeringen har med partene​. Hensikten er å etablere et forum hvor vi tidlig får diskutert saker som er viktige for medlemsbedriftene våre..

-Vi jobber også godt med LO på utdanningsfeltet. Stikkord her har vært å få til en god yrkesfagopplæring gjennom å gjøre yrkesopplæringsnemnda til en viktigere arena enn det er i enkelte av de tre fylkene i dag. Både LO og NHO ønsker bedre fagopplæring på agendaen men vi har også vært opptatt av at fagopplæring har fått en sentral plass på organisasjonskartet til den nye fylkeskommunen. Dette har vi fått til både gjennom dialog med administrasjonen, men også ved å utfordre dem til forbedringer, sier Solli.

Regional Årskonferanse ganger 3 i 2020
Våre møteplasser er viktige arenaer for nettverksbygging, kunnskapsdeling og faglig påfyll på tvers av bransjer. Vi har hatt gleden av godt oppmøte, mange fine samtaler og erfaringsutvekslinger dette året. Vi setter stor pris på engasjementet fra våre medlemsbedrifter. Våre mest attraktive møteplasser i region Viken Oslo er årskonferansene.  I 2020 vil temaet for konferansene være fremtidens arbeidsliv. Konferansene vil trekke frem regional innsikt, sette søkelys på muligheter og konkrete løsninger for bedriftenes rolle i fremtidens arbeidsliv og hvordan vi skal overlate en bærekraftig planet til kommende generasjoner.

Merk deg disse datoene eller meld deg på allerede nå:

Oslo 7. Januar, på Clarion Hotel The Hub: Vorspiel med smakebiter fra NHOs sentrale Årskonferanse som går av stabelen på Spektrum 8. januar.
kl. 16:00-18:30 med tapas og mingel frem til 21:00. Klikk her for påmelding

Drammen 12. februar, på  Clarion Hotel River Station, Buskerud er i fokus denne dagen.
kl. 09:00-1200 og lunsj frem til 13:00. Klikk her for påmelding

Sarpsborg 5. mars på Quality Hotel Sarpsborg. Vi viderefører Østfoldkonferansen i samarbeid med med LO Viken Oslo, Sparebank 1 Østfold Akershus og Partnerskap for næringsutvikling i Østfold
kl. 10:00–16:00. Klikk her for påmelding

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: