-Å gjenåpne handel har veldig mye å si for folk og for arbeidsplasser sa Oslos næringsbyråd Victorie Evensen på onsdagens pressekonferanse.
-For mange restauranter og serveringssteder er det kritisk. Vi er redd for at vi mister noen arbeidsplasser nå. En av tre småbedrifter i Oslo frykter konkurs viser NHOs siste medlemsundersøkelse for Oslo som ble foretatt i tidsrommet 8. – 12. april, sier Solli.
- Skjenkestoppen siden november har rammet serveringsbransjen hardt. Det er nå bedriftene har høysesong. Restaurantene er gode på smittevern og de står klare til å åpne på en forsvarlig måte. Bedre strengt enn stengt, sier Solli.
Byrådsleder Raymond Johansen sa at han håpet på en utepils i slutten av mai. -Det lover vi å følge opp, la Solli til.
Klar forventning om åpning senest 21. mai
NHO Reiseliv reagerer med stor skuffelse på at Oslo ikke vil vurdere å åpne for servering før 20. mai:
-Mange arbeidsplasser settes i fare, sier Kristin Krohn Devold.
-Byrådet presiserte at Oslo vil følge de nasjonale reglene, og ha åpningstid til kl. 22.00. Gitt smittesituasjonen, har NHO Reiseliv en klar forventning om at bedriftene får åpne fra senest fredag 21. mai, og dermed kunne hente verdifull omsetning som vanligvis foregår i helgen, avslutter reiselivsdirektøren.
Mer om NHO Reiselivs medlemsundersøkelse finner du her