Foto:

På høy tid å fjerne metern

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

Foto:

Regjeringen har varslet ny vurdering av koronatiltakene lørdag. - Vi mener det er på høy tid at meteren blir tatt bort. Regelen betyr særlig mye for restauranter, utesteder og bedrifter som lever at å samle mennesker, sier fungerende regiondirektør Benedicte Røer i NHO Viken Oslo.

NHOs siste medlemsundersøkelse: Ble foretatt i tidsrommet 2. – 8. februar. 679 bedrifter i Viken og 466 bedrifter i Oslo har svart.

Undersøkelsen er tatt opp rett etter at brorparten av smitteverntiltakene ble fjernet. Det bærer resultatene preg av. Færre bedrifter frykter konkurs, færre bedrifter har betalingsvansker, men strømprissjokket holder noe aktivitet tilbake.

-For deler av utelivsbransjen betyr meteren lavere omsetning og redusert kapasitet, sier Røer.

-Vi nærmer oss vinterferie rundt om i landet. Det er høytid for å samles, enten det er på restaurant og utesteder. Restauranter og utesteder på skisteder som Geilo og Hemsedal, men også i Oslo og i byene i Viken, skal ha tid til å forberede seg. Meteren koster mye for samfunnet, den enkelte og for næringslivet.

- Nå forventer NHO at regjeringen gjør som Danmark og Sverige og fjernet meteren helt, sier Røer.

Meter-kravet er særlig relevant ettersom flesteparten velger vinterferie i Norge i år. Av de som skal på vinterferie, svarer nesten 7 av 10 (67 prosent) at de skal feriere i Norge. Tallene er fra fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos på vegne av NHO Reiseliv.

Nøkkeltall for bedriftene i Viken

Nøkkeltall for næringslivet i Oslo