Slik har bedriftene i Viken og Oslo brukt kompensasjonsordningen

Publisert

Slik har bedriftene i Viken benyttet seg av kompensasjonsordninge - fordelt på områder og kommuner

Slik har bedriftene i Viken benyttet seg av kompensasjonsordningen - fordelt på områder og kommuner.

Over 6500 bedrifter i Viken og Oslo har søkt om penger i den nye kompensasjonsordningen. Til sammen har de mottatt over 344 millioner kroner.

- Vi ser at ikke like mange bedrifter som tidligere melder at de frykter konkurs på grunn av likviditetsproblemer i vår siste bedriftsundersøkelse utført 28. og 29. april. Det er gledelig. Det er varehandel, servicebedrifter, bilverksteder reiseliv og serveringssteder som så langt har fått mest ut av ordningen, sier regiondirektør i NHO Viken Oslo, Nina Solli

 - NHO setter stor pris på at Regjering og Storting raskt fikk på plass en kompensasjonsordning for bedriftene. Men etter å ha høstet erfaringer fra første utbetaling, har vi fått tilbakemelding om at det er behov for justeringer. Derfor jobber vi for å få til en forbedret kompensasjonsordning. Vi vil ha vekk egenandelen på 10.000 kroner. Samtidig vil vi fjerne avkortningen for støttebeløp over grensen på 30 millioner kroner​. Vi vil også at samtlige bedrifter skal få dekket 90 prosent av de faste kostnadene​. Sesongbedrifter må også få kompensasjon​, sier Solli.

Kakediagrammet viser en prosentvis fordeling av hvilke bransjer som har fått midler fra kompensasjonsordningen. Disse tallene viser både Viken og Oslo.

Bedriftene i Oslo har fått 52 prosent av tildelingene i Viken og Oslo.

Hvis vi bare ser på Viken, er bedrifter i kommunene Asker og Bærum som har fått mest midler fra kompensasjonsordningen i Viken. Deretter følger Drammensregionen, Nedre Glomma-området og Romerike.