NHO

Innhold

Slik kan din bedrift bli lærebedrift

#205

Byggeplass

Rekordmange søker til yrkesfag i Oslo og Akershus. Hvorfor ikke bli lærebedrift?

- At flere søker yrkesfag er svært gledelig, sier Nina Solli og Siri Baastad som er leder for yrkesopplæringsnemnda i henholdsvis Oslo og Akershus.

I Akershus er det størst økning av elever som søker til elektro og helsefag, men også bygg og service og samferdsel har økt søkning. De samme fagene har en økning i Oslo. Også i Oslo er det en liten økning i søkningen. 85 flere enn i fjor. Men tre av fire søker fortsatt studiespesialisering.

-35,6 prosent søker yrkesfag i Akershus. Økningen kommer særlig i Asker og Bærum og Follo. På Romerike, hvor yrkesfag tradisjonelt har stått sterkest i fylket, øker søkningen til studiespesialisering, sier Baastad.

-Som lærebedrift tar man et stort samfunnsansvar og gir unge viktig kompetanse som landet vårt trenger. Nå er det nødvendig å være lærebedrift for å få større offentlige byggeoppdrag. Både Oslo kommune og Akershus fylkeskommune stiller krav om lærlinger på byggeprosjektene i sine anskaffelsesreglementer, presiserer Solli.

-Ikke bare er lærlingeordningen en god måte å rekruttere på. Bedriftene opplever også at lærlinger tilfører bedriften ny kunnskap og ferske øyne, sier Baastad.

3 gode grunner til å bli lærebedrift 

-Informasjon 0om hvordan din bedrift kan bli lærebedrift i Oslo finner du her. Også Akershus fylkeskommune har et eget nettstedder bedriftene kan få veiledning og der du finner søknadsskjema, sier Solli og Baastad.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: