NHO

Innhold

Slik kan din bedrift bli lærebedrift

#205

Byggeplass

Rekordmange søker til yrkesfag i Oslo og Akershus. Hvorfor ikke bli lærebedrift?

- At flere søker yrkesfag er svært gledelig, sier Nina Solli og Siri Baastad som er leder for yrkesopplæringsnemnda i henholdsvis Oslo og Akershus.

I Akershus er det størst økning av elever som søker til elektro og helsefag, men også bygg og service og samferdsel har økt søkning. De samme fagene har en økning i Oslo. Også i Oslo er det en liten økning i søkningen. 85 flere enn i fjor. Men tre av fire søker fortsatt studiespesialisering.

-35,6 prosent søker yrkesfag i Akershus. Økningen kommer særlig i Asker og Bærum og Follo. På Romerike, hvor yrkesfag tradisjonelt har stått sterkest i fylket, øker søkningen til studiespesialisering, sier Baastad.

-Som lærebedrift tar man et stort samfunnsansvar og gir unge viktig kompetanse som landet vårt trenger. Nå er det nødvendig å være lærebedrift for å få større offentlige byggeoppdrag. Både Oslo kommune og Akershus fylkeskommune stiller krav om lærlinger på byggeprosjektene i sine anskaffelsesreglementer, presiserer Solli.

-Ikke bare er lærlingeordningen en god måte å rekruttere på. Bedriftene opplever også at lærlinger tilfører bedriften ny kunnskap og ferske øyne, sier Baastad.

3 gode grunner til å bli lærebedrift 

-Informasjon 0om hvordan din bedrift kan bli lærebedrift i Oslo finner du her. Også Akershus fylkeskommune har et eget nettstedder bedriftene kan få veiledning og der du finner søknadsskjema, sier Solli og Baastad.