Snøgaranti hele året

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

Bor du i Osloregionen er du kanskje ikke klar over at din nærmeste helårs skidestinasjon ligger et steinkast unna – på Lørenskog. SNØ kan by på både langrenn, park og slalom – og ikke minst, afterski.

Du kan ikke annet enn å la deg imponere: Fra utsiden ser det ut som et stort forretningsbygg og leiligheter i litt annerledes byggestil, som et slags isslott. På innsiden får du fort en feeling av vintersportssted fordi du møter på sporty folk kledd i skiutstyr med snøbrett eller langrennsski. SNØ har kafeer, restauranter, sportsbutikker, treningssenter, en egen klatrevegg i is og aller viktigst snøfylte bakker – som Trysil – men hos SNØ er det garantert snø hele året, selv om sommeren.

En helt ny bydel med boliger, butikker, serveringssteder, bar, hotell og skianlegg åpnet i 2020, midt under koronapandemien. Hotellet skal ferdigstilles sommeren 2023. I mellomtiden benyttes overnatting hos Thon Hotel Triaden.

-Allerede i dag brukes stedet til treningsøkter for skilandslaget, til Wang Toppidrett Romerike og til SFO her lokalt i Lørenskog. Mange skiglade, proffe og uproffe, bruker SNØ til trening. Man kan kjøpe skipass for hele familien, eller et medlemskap. Det er også fullt mulig å leie alt utstyr, for dem som ikke har eget. Det vi ønsker nå er flere tilreisende turister fra inn- og utland. Flere må få høre om oss! SNØ er tross alt den største innendørs skiarenaen i Europa, sier Trude Bruland i SNØ. Bruland har vært ansatt i SNØ siden starten.

Ønsker søndagsåpent

Anlegget har en bredere målgruppe enn befolkningen på Romerike og i Oslo. Derfor må alle ukedagene brukes for å betjene turister og tilreisende.

- SNØ ønsker å tilby det samme som andre skidestinasjoner, nemlig søndagsåpne butikker. For at våre kunder skal få et fullverdig tilbud uavhengig av hvilken dag de besøker anlegget, må hele bredden av tilbud være tilgjengelig også i helgene. Dersom tilbud ikke er tilgjengelig på søndager, svekkes stedets attraktivitet for tilreisende, mener Bruland.

SNØ, NHO Handel og Service, NHO Reiseliv og NHO Viken Oslo har nylig sendt inn en høring til Statsforvalteren om nettopp dette.

-Etter vår oppfatning vil handel hos SNØ på søndager ikke virke forstyrrende på andre i Lørenskog da skianlegget ligger noe isolert. Brukerne av SNØ ønsker å bruke hele tilbudet, ikke minst de velutstyrte sportsbutikkene, sier Bruland.

Saken ligger nå til behandling hos Statsforvalteren.