NHO

Innhold

Speed-date før programarbeid

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

#205

Politikere speed-datet bedriftsledere og NHO ga innspill til deres programarbeid

Partiene er nå godt i gang med kommune- og fylkesvalgprogrammene før valget 2019. NHOs tre regionkontorer i Østfold, Buskerud og Oslo og Akershus hjalp dem litt med temaer og diskusjoner på en speed-date nylig.

-Målet vårt var å koble politikere med bedriftsledere slik at de fikk innspill om bedriftenes hverdag. På denne måten håper vi å få inn mye god NHO-politikk i partiprogrammene, sier primus motor bak arrangementet, Benedicte Røer i NHO Oslo og Akershus.

Rundt 30 politikere fra Oslo og Viken møtte 12 bedrifter på speed-dating i Næringslivets hus i går. Spennet var stort var Frp til Mdg. Hele region Viken var dekket, men også næringslivet i Oslo stilte opp. Politikerne var opptatt av alt fra fremkommelighet og lærlinger til privat omsorg og inkludering. Medarbeidere fra landsforeninger, fra NHO og fra tre regionkontor bidro for å arrangementet på skinner.

Var dette nyttig for programarbeidet deres?

-Det er inspirerende å høre hva næringslivet mener også, sier Jørn Strømholm fra Mdg i Viken. Han deltok blant annet i diskusjoner om kompetanse og lærlinger, næringsvennlighet og fremkommelighet.

Tone Ims Larssen var en av flere fra Oslo Frp. Hun benyttet anledningen til å stille spørsmål og deltok blant annet på speed-date om inkludering og om reiseliv.

-Dette var nyttig! syntes Nicolai Øyen Langfeldt fra Oslo Høyre.

Gerd Knutsen og Johannes Rindal deltok fra Senterpartiet. De hadde deltatt i diskusjoner om byutvikling, fortetting og innovasjon.

Gode diskusjoner

Yusuf Nebi Bastas fra NHO Østfold og Nils Morten Huseby fra IFE representerte bedriftene på sitt bord der temaet var «Næringsvennlig Viken». Deres inntrykk var at politikerne var svært interessert i hvordan de kunne legge til rette for næringslivet.

-Vi hadde gode interessante diskusjoner. Flere politikere kom tilbake i pausene for å diskutere enda mer, sier Bastas.

-Vi synes vi drev en del voksenopplæring her i dag. Mange politikere i Viken vet ikke nok om det høykompetente miljøet på Kongsberg, sier Grete Karin Berg som er fungerende regiondirektør i NHO Buskerud. Hun hadde et sterkt team med Johnny Løcka fra Kongsberg Teknologipark.

- Kompetanseflytting gjennom god fremkommelighet er helt avgjørende for å få industrimiljøet på Kongsberg til å blomstre videre. Vi tenker nye investeringer og da er bedre jernbane og vei essensielt, sier Johnny Løcka.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: