Svekket likviditet blant bedriftene

Publisert

Fine skiforhold på Geilo hjelper ikke reiselivet i Hallingdal for tiden.

I Hallingdal melder hele 29 prosent av bedriftene om likviditetsproblemer. Innenfor reiselivet i Hallingdal melder 44 prosent om det samme.

 Det er også en høy andel bedrifter som melder om likviditetsproblemer i regionene Ringerike, Indre Østfold og på Romerike viser vår oversikt.

Flere tall fra din region eller kommune finner du på våre nøkkeltall-sider for Viken.

Reiseliv er spesielt utsatt

100 prosent av reiselivsbedriftene i Oslo har opplevd kanselleringer. Halvparten av reiselivsbedriftene i Oslo frykter konkurs og oppgir at de har likviditetsproblemer. Det står ikke fullt så ille til i Viken, men også der oppgir 39 prosent reiselivsbedriftene at de har problemer med å betale regningene sine.

41 prosent av Viken-bedriftene og 38 prosent av Oslo-bedriftene karakteriserer markedssituasjonen som tilfredsstillende. 44 prosent av Viken-bedriftene og 50 prosent av Oslo-bedriftene har opplevd kanselleringer siste fire uker.

Nøkkeltall for Oslo finner du her

Både NHO og bedriftene er spente på hva regjeringen vil varsle på sin neste koronapressekonferanse. De nåværende tiltakene gjelder fram til 14. januar.

- NHO har tidligere bedt regjeringen om å revurdere den nasjonale skjenkestoppen dersom smittesituasjonen tillater det. Det er også viktig at regjeringen lager en plan for gjenåpning av samfunnet. Partene i arbeidslivet må involveres i dette arbeidet, sier regiondirektør Benedicte Røer.

NHO har gjort jevnlige medlemsundersøkelser gjennom hele pandemien. Vi har spurt bedriftene om deres syn på markedssituasjonen, om markedsutsiktene, om konkursrisiko, permitteringer og likviditet blant annet. Den siste undersøkelsen er tatt opp 5 - 10. januar. 455 bedrifter i Viken og 348 bedrifter i Oslo har svart.