Vi trenger ingen omkamp om Ringeriksbanen

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

Ringeriksbane nå - ingen utsetting

Ringeriksbane nå - ingen utsetting

Jeg blir alvorlig bekymret når jeg hører MDG si de vil ha omkamp om Fellesprosjektet Ringeriksbanen/E16. Det er det siste vi trenger! Bedriftene på Ringerike og videre oppover i Hallingdal har ventet lenge nok på å få dette prosjektet i gang, sier regiondirektør Nina Solli.

Mdgs Margit Fausko gikk nylig ut i Ringerikes Blad og ville stoppe fellesprosjektet på Ringerike som skal gi Ringeriksbane og ny E16. Fausko ligger an til å få stortingsplass fra Buskerud.

-Nå må spaden komme i jorden og byggingen begynne, sier Solli.

Heller ikke SVs Audun Lysbakken eller Buskerud Svs Arne Nævra gir  Mdg støtte i denne saken, melder Ringerikes Blad.

-Det bedriftene trenger er klare forpliktelser fra politikerne som stiller til valg om at de vil jobbe for rask realisering av prosjektet. De er ivrige etter å komme i gang. Derfor advarer jeg mot ethvert grep som kan føre til at vi rykker tilbake til start. MDGs forslag er det.    

-Dette prosjektet er utrolig viktig for næringslivet i hele regionen og vekstmulighetene på Ringerike. Ringeriksbanen forkorter reisetiden til Bergen og Oslo, og er viktig for å få flere turister til Hallingdal, sier Solli.

-MDG er opptatt av å få ned utslippene fra fly- og veitransport, og burde derfor ønske bygging av Ringeriksbanen velkommen – siden tog da blir mer konkurransedyktig sammenlignet med alternativene.  

-Å begynne fra start betyr mange nye år med utredninger før banen kan bygges. Det har verken bedriftene eller klimaet tid til å vente på, advarer regiondirektør Nina Solli.