NHO

Innhold

«Viktig dialog med næringslivet»

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

Store og små bedrifter, hoteller, byggebransje, industri og reiseliv – alle var de representert på Gå for Næringslivet arrangert av NHO Viken Oslo. Til sammen over 40 bedrifter og politikere var påmeldt arrangementet i solskinnet.

Bedriftene fikk møte stortingspolitikere fra Oslobenken, byråder og bystyrepolitikere fra Oslo og snakke over en kopp kaffe gjennom en gåtur i Frognerparken. NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid deltok på gåturen og fikk snakket med blant annet Venstres gruppeleder i bystyret, Hallstein Bjercke, og Cecilie Trøan Kjelsaas, fra Wallmans salonger.

- Mitt budskap til politikerne i dag har vært å få hjulene i gang igjen på en god måte. Folk må få komme tilbake til kontorene. Jeg er også opptatt av kultur: Kultur handler om arrangementer, opplevelser og konserter. Dette er jobber også. Enten må vi åpne for dette nå, eller så må vi utvide permitteringsordningen til 52 uker, sier administrerende direktør i Securitas, Martin Holmen.

- Det er lett å stenge ned – men mye vanskeligere å åpne opp igjen, legger han til.

Byråd for næring Victoria Evensen (Ap) satt pris på arenaen for samtale med bedriftene:

-Det er viktig med en sånn dialog med næringslivet. Jeg har notert at mange bedrifter mener det er viktig med avklaring på permitteringsreglene. Det er nasjonale myndigheters ansvar, men jeg tar det med meg videre. Bedriftene kommer med et klart budskap om å ta byen i bruk igjen. Samtidig må vi som lokale myndigheter ta smittevernet på alvor.

-Bedriftene har tatt opp at Oslo Kommune godt kan være mer åpne for næringslivet, møte bedriftene på en mer positiv måte, sier Høyres bystyrepolitiker Anne Haabeth Rygg.

-Mitt inntrykk er at mange bedrifter har et ublidt møte med kommunen, særlig med Plan- og bygningsetaten. Det er viktig for næringen at bedriftene får i gjennom byggesaker i disse tider, responderer tømrermester Kjetil Eriksen.

Atle Rønning fra Norgesbuss fortalte om hvordan 120 er permitterte i hans bedrift. Han fikk også tatt opp hvordan rammevilkårene er for bussdrift i Oslo med Høyres gruppeleder i bystyret, Øystein Sundelin.

-Det er viktig å likestille yrkesfag og studiespesialisering. Dette har jeg tatt opp med Mathilde Tybring Gjedde i dag, sier Laila Berge fra Lærlingekompaniet.

- Jeg fikk nyttige innspill om fagopplæring, men også innspill om å opprettholde byggeprosjekter i offentlig sektor for å holde hjulene i gang i byggebransjen, responderer Mathilde Tybring Gjedde fra Høyres Stortingsgruppe.

NHO Viken Oslo arrangerer Gå for Næringslivet på til sammen 14 steder denne våren, sommeren og høsten.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: