Fjorårets faste rollemodeller på turné, Nora Holand og Karianne Munkeby. Foto:

Tidenes kuleste jobb?

Nyhet, Jenter og teknologi

Publisert

Fjorårets rollemodeller

Fjorårets faste rollemodeller på turné, Karianne Munkeby og Nora Holand. Foto:

Jenter og teknologi utlyser tidenes kanskje kuleste stillinger, nemlig faste rollemodeller til norgesturnéen høsten 2019. Kanskje er det du som skal inspirere jenter over land og strand til å velge teknologifag?

Hva går turnéen ut på?

Målet med turnéen er igjen å gi jenter i 9. og 10. klasse informasjon om og inspirasjon til å velge teknologiutdanning. Vi ønsker å synliggjøre mulighetene for teknologiutdanning på yrkesfag, fagskole og høyskole og universitet. Med oss på laget har vi kvinnelige rollemodeller fra hele landet, i tillegg til to faste rollemodeller som er med på hele turnéruta. Vi vil vise jentene i salen relevansen og mulighetene som teknologi og realfag har i arbeidslivet, og arrangementene er knyttet opp mot læreplanmålene personlige valg, utdanning, yrker og arbeid i faget utdanningsvalg. Turnéen varer i fire uker, og de faste rollemodellene vil holde et innlegg på ca 20 minutter på hvert arrangement. Jobben er betalt med lønn etter avtale.

Turnéen er finansiert av barne- og likestillingsdepartementet. NHO og NITO står sammen bak gjennomføringen av turnéen og prosjektet "Jenter og teknologi" for øvrig.

 

Hvem kan søke?

Kvinner i alderen 18-30 med teknologiutdanning fra fagskole, høyskole eller universitet kan søke. Teknologiutdanninger som kvalifiserer til konkurransen er realfaglige utdanninger og ingeniørutdanninger på høyskole og universitet, og andre studier knyttet til IT/informatikk. Utdanning fra teknisk fagskole kvalifiserer også. Søker må ha mulighet til å permittere fra jobb i perioden 28. oktober - 22. november. Vi ser for oss at du brenner for teknologi og faget ditt, du liker å formidle og ønsker å inspirere flere jenter til å velge teknologiutdanning. Søkeren vil bli tilbudt trening/kurs i presentasjonsteknikk. 

 

Hvordan søker du?

Send inn en video av deg selv på maks 2 minutter der du forteller hvem du er, hvilken utdanning du har, hva du jobber med og hva du tenker om teknologiutdanning. Gi oss gjerne et innblikk i hvordan din historie skiller seg ut.

-         Søk via dette skjemaet

-         Merk at du må ikke legge ved CV eller søknadstekst

-         Frist: 13. mars