Fjorårets faste rollemodeller på turné, Nora Holand og Karianne Munkeby.

Tidenes kuleste jobb?

Publisert

Fjorårets rollemodeller

Fjorårets faste rollemodeller på turné, Karianne Munkeby og Nora Holand.

Jenter og teknologi utlyser tidenes kanskje kuleste stillinger, nemlig faste rollemodeller til norgesturnéen høsten 2019. Kanskje er det du som skal inspirere jenter over land og strand til å velge teknologifag?

Hva går turnéen ut på?

Målet med turnéen er igjen å gi jenter i 9. og 10. klasse informasjon om og inspirasjon til å velge teknologiutdanning. Vi ønsker å synliggjøre mulighetene for teknologiutdanning på yrkesfag, fagskole og høyskole og universitet. Med oss på laget har vi kvinnelige rollemodeller fra hele landet, i tillegg til to faste rollemodeller som er med på hele turnéruta. Vi vil vise jentene i salen relevansen og mulighetene som teknologi og realfag har i arbeidslivet, og arrangementene er knyttet opp mot læreplanmålene personlige valg, utdanning, yrker og arbeid i faget utdanningsvalg. Turnéen varer i fire uker, og de faste rollemodellene vil holde et innlegg på ca 20 minutter på hvert arrangement. Jobben er betalt med lønn etter avtale.

Turnéen er finansiert av barne- og likestillingsdepartementet. NHO og NITO står sammen bak gjennomføringen av turnéen og prosjektet "Jenter og teknologi" for øvrig.

 

Hvem kan søke?

Kvinner i alderen 18-30 med teknologiutdanning fra fagskole, høyskole eller universitet kan søke. Teknologiutdanninger som kvalifiserer til konkurransen er realfaglige utdanninger og ingeniørutdanninger på høyskole og universitet, og andre studier knyttet til IT/informatikk. Utdanning fra teknisk fagskole kvalifiserer også. Søker må ha mulighet til å permittere fra jobb i perioden 28. oktober - 22. november. Vi ser for oss at du brenner for teknologi og faget ditt, du liker å formidle og ønsker å inspirere flere jenter til å velge teknologiutdanning. Søkeren vil bli tilbudt trening/kurs i presentasjonsteknikk. 

 

Hvordan søker du?

Send inn en video av deg selv på maks 2 minutter der du forteller hvem du er, hvilken utdanning du har, hva du jobber med og hva du tenker om teknologiutdanning. Gi oss gjerne et innblikk i hvordan din historie skiller seg ut.

-         Søk via dette skjemaet

-         Merk at du må ikke legge ved CV eller søknadstekst

-         Frist: 13. mars