Regjeringen vil ha dugnad for å få flere i jobb

Regjeringen Solberg lover å satse på inkludering (Foto: NHO)

Tirsdag 30. januar legger Erna Solberg frem regjeringserklæringen for Stortinget. Da vil hun fortelle at en inkluderingsdugnad for å få flere i jobb er en av de viktigste sakene for regjeringen.

PS: Hotell

Hotellet eies av OsloKollega, en arbeids- og inkluderingsbedrift i NHO Service og Handel. Her kombinerer attføring, arbeidstrening og opplæring med ordinær hotelldrift. Hotellet ligger på Grünerløkka i Oslo. For gjestene er dette et helt vanlig hotell. Men ellers skiller det seg ut ved at 40 av 50 ansatte er folk som har falt ut av arbeidslivet og trenger nødvendig erfaring for å komme videre enten med utdanning eller praksis. 

Mer her

Målet er at bl.a. at minst 5 prosent av nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller «hull i CV-en».

Mandag, denne uken, besøkte Erna Solberg vår medlemsbedrift PS: Hotell i Oslo sammen med Siv Jensen og Trine Skei Grande.  Aftenposten dekket besøket. Se omtale

Aftenposten lar deg møte fem mennesker som mer enn andre vet hvor vanskelig det kan være å få seg det de aller fleste ønsker: en jobb. Trebarnsmoren Mercy fra Liberia med dårlige norskkunnskaper. Domfelte Frank-Robert. Rusmisbrukeren Terje. Paul fra Svolvær som «kom litt skjevt ut» og Mohamed fra Tvedestrand, som har et fengselsopphold bak seg.

Målrettet kvalifiseringstilbud

Direktør Kenneth Stien i Arbeid & Inkludering i NHO Service og Handel er glad for regjeringens satsing på en inkluderingsdugnad.

- Vi trenger praktisk handling slik at personer som står lenger unna arbeidslivet og trenger lengre løp for å komme i jobb prioriteres. Det betyr at vi må satse på virkemidlene som tett og god oppfølging for å lose folk til jobb hos arbeidsgivere som reelt trenger arbeidskraft.

Han er glad for at de tre partilederne besøkte PS:hotell på Grünerløkka i Oslo for å lære mer om arbeidsinkludering.

- Denne arbeidstreningen man får på PS:hotell ikke er et aktivitetstilbud, men et målrettet kvalifiseringstilbud som gir den kompetansen hotell, service- og restaurantnæringen etterspør. 

Stien poengterer at moderne arbeidsinkludering tar både utgangspunkt i arbeidsgivernes behov for arbeidskraft og individenes forutsetninger for å bygge en riktig jobbmatch:

 - Det betyr at vi må gi opplæring som kvalifiserer til en jobb og den må målrettes mot arbeidsgivere og bedrifter som har behov for arbeidskraft. Fast og lønnet arbeid er målet. Vår bransje fikk 9000 personer med hull i CV-en i jobb i fjor ved å jobbe på denne måten.

Se regjeringserklæringen

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!